Κόσμος

Βραζιλία: Δύο νεκροί από την έντονη κακοκαιρία – Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Οι τελευταίες ημέρες είναι πολύ δύσκολες για την Βραζιλία που πλήττεται από ισχυρή κακοκαιρία με έντονες βροχές που οδήγησαν σε πλημμύρες. Από την μετατροπή της χώρας σε «ποτάμι», 2 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους και 5.000 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν.

Στα νότια, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, η κακοκαιρία και οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι: Ο ένας υπέστη ηλεκτροπληξία, ο δεύτερος καταπλακώθηκε από κατολίσθηση ενώ, ένας πυροσβέστης αγνοείται.

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές δείχνουν ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σαν Ζοάου Μπατσίστα που έχουν πλημμυρίσει. Σε άλλες εικόνες διακρίνονται πυροσβέστες να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους σε δρόμους της πόλης, όπου το νερό φθάνει μέχρι τους γοφούς.

Οι αρχές στη Σάντα Καταρίνα έκαναν λόγο για περίπου χίλιους εκτοπισμένους. Στην πολιτεία Μπαΐα, πάνω από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

brazil

Χθες, οι πυροσβέστες συνέχιζαν να ψάχνουν αγνοούμενους. Ο αριθμός τους «μειώθηκε σε κάτω από τριάντα», ανέφεραν οι αρχές στην Παρανά.

brazil

Τον Φεβρουάριο, 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πετρόπολις, σε μια ορεινή περιοχή, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

brazil

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2