Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο καρατόμησε τον επικεφαλής της Petrobras… 40 μέρες αφού τον διόρισε

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο καρατόμησε τον επικεφαλής της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras, τον Ζοζέ Μάουρο Κοέλιο, που είχε διορίσει στη θέση πριν από….μόλις 40 ημέρες!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως πλειοψηφικός μέτοχος της Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras), αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή στην προεδρία της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Κοέλιο ήταν ο τρίτος πρόεδρος του ομίλου σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

Χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της απόφασής της, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Βραζιλία διέρχεται το τρέχον διάστημα δύσκολη περίοδο, λόγω των ακραίων διακυμάνσεων των τιμών των υδρογονανθράκων στις διεθνείς αγορές».

Ο ακροδεξιός και ρατσιστής Μπολσονάρο θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Οκτωβρίου και πιέζεται ολοένα περισσότερο να ελέγξει τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση πρότεινε νέος πρόεδρος να αναλάβει ο Κάιο Μάριο Πάες ντε Αντράτζι, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη μείωση της Γραφειοκρατίας.

Οι δύο προκάτοχοι του Κοέλιο, ο Χομπέρτο Καστέλο Μπράνκο και ο Χοακίμ Σίλβα ε Λούνα, είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους επίσης εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο Αντράτζι έχει όλα τα προσόντα για να διευθύνει την επιχείρηση κατά τρόπο που θα επιτρέψει «να ξεπεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις», σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου