Κόσμος

Βρετανία: Εξηγήσεις για τα πρόστιμα του Partygate ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου από τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Εξηγήσεις για τα πρόστιμα που επέβαλε η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας για το Partygate, ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, θέλοντας να μάθει πώς αποφάσισε τα άτομα τα οποία θα δεχθούν αυτές τις συνέπειες για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Νέες φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον σε αποχαιρετιστήριο πάρτι πρώην συνεργάτη του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Νοέμβριο του 2020, δημοσιεύτηκαν από το ITV News χθες Δευτέρα (23.5.2022), αναζωπυρώνοντας τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας παραβίασε τους δικούς του κανόνες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, κάνοντας πάρτι, με την αντιπολίτευση να ζητάει εκ νέου την παραίτησή του.

Στον Μπόρις Τζόνσον επιβλήθηκε πρόστιμο. Όχι όμως για εκείνη την εκδήλωση, αλλά για ένα πάρτι γενεθλίων του τον Ιούνιο του 2020.

«Ο Σαντίκ έστειλε σήμερα επιστολή στον υπηρεσιακό αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ζητώντας μια λεπτομερή εξήγηση για τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη από τους ερευνητές όταν αποφάσισαν για τη λήψη μέτρων σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην υπόθεση “Partygate” στην Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε εκπρόσωπος του δημάρχου του Λονδίνου.

Συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από την ηγεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να απαντήσει δημόσια, «επειδή ανησυχεί ότι η εμπιστοσύνη των Λονδρέζων στην αστυνομία έχει κλονιστεί περαιτέρω από την έλλειψη διαφάνειας».

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να σχολιάσει όσα συνέβησαν στις 13 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της έρευνας για τις εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ που παραβίασαν το lockdown.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του δημάρχου είναι και η εποπτεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Νομίζω πως η φωτογραφία, που πρώτη φορά είδα χθες, θα κάνει αρκετούς σε όλη τη χώρα να ξύνουν τα κεφάλια τους, απορημένοι που δεν επιβλήθηκαν ακόμη περισσότερα πρόστιμα», είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου