Κόσμος

Βρετανία: Προβάδισμα 50 εδρών στον Μπόρις Τζόνσον δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι πιθανό να εξασφαλίσει μία πλειοψηφία 50 βουλευτών στις εθνικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων διαφόρων δημοσκοπήσεων.

Το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον πιθανολογείται πως θα εξασφαλίσει περί τις 349 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, κερδίζοντας 57, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Datapraxis, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Times.

Αντίθετα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί αναμένεται να χάσουν 30 έδρες και να καταλάβουν 213 έδρες, εάν το μοντέλο της έρευνας επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον και τους Συντηρητικούς, κερδισμένο από τις εκλογές θα βγει το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, που θα κερδίσει 14 έδρες και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα αναδειχθεί το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Το μοντέλο πρόβλεψης βασίσθηκε στην ενσωμάτωση στοιχείων που προέκυψαν από περίπου 270.000 συνεντεύξεις της εταιρείας You Gov. Την ίδια στιγμή, άλλη δημοσκόπηση της Deltapoll για την εφημερίδα Mail on Sunday δείχνει πως η διαφορά των Συντηρητικών με τους Εργατικούς μειώθηκε ελαφρά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το κόμμα του Τζόνσον συγκεντρώνει το 43% (δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες), ενώ οι Εργατικοί παραμένουν στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν πέντε μονάδες και φθάνουν το 16%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο