Κόσμος

Βρετανία: Ρεκόρ εισόδου μεταναστών στη χώρα

Ρεκόρ εισόδου μεταναστών κατέγραψε η Βρετανία από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Ιούνιο 2022.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), η Βρετανία κατέγραψε την είσοδο 504.000 ατόμων, που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμός αυξημένος κατά 331.000 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Σειρά γεγονότων στο κόσμο επηρέασαν τα μοντέλα της μετανάστευσης», δήλωσε η Τζέι Λίντοπ, διευθύντρια του κέντρου διεθνούς μετανάστευσης στην ONS.

«Στοιχεία όπως το γεγονός ότι είναι η πρώτη πλήρης χρονική περίοδος που μετράται μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η υποδοχή Αφγανών ή κατόχων διαβατηρίων που φεύγουν από το Χονγκ Κονγκ, «όλα συνέβαλαν στον αριθμό ρεκόρ των μεταναστών που βλέπουμε», πρόσθεσε.

«Η αύξηση των αφίξεων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως φοιτητών, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία του κορονοϊού ή ακόμη η άφιξη Ουκρανών προσφύγων αποτελούν «παράγοντες ανεξάρτητους μεταξύ τους» σε σημείο που να μη μπορεί να γίνει εκτίμηση αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί, είπε ο Τζέι Λίντοπ, την στιγμή που ο έλεγχος της μετανάστευσης υπήρξε μία από τις βασικές υποσχέσεις του Brexit.

Συγκεκριμένα, το 39% των μεταναστών έφτασε την περίοδο αυτή στη Βρετανία με φοιτητική βίζα και το 21% με βίζα εργασίας. Επιπλέον, η βρετανική υπηρεσία εκτιμά ότι 35.000 άνθρωποι διέσχισαν παρανόμως την Μάγχη την ίδια περίοδο.

Αποφασισμένος να μειώσει τους αριθμούς ο Σούνακ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, «είναι απολύτως αποφασισμένος να μειώσει τους αριθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα μετανάστευσης λειτουργεί», τόνισε, μία ημέρα αφού η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, παραδέχθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση «απέτυχε στον έλεγχο των συνόρων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο