Κόσμος

Βρετανία: Τέλος εποχής στο dress code με εξωφρενικά καπέλα και ρούχα στις ιπποδρομίες

Τέλος εποχής στις ιπποδρομίες της Βρετανίας. Ο διοργανωτής ορισμένων από τις σημαντικότερες της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα (3.2.2023) ότι εγκαταλείπεται το παραδοσιακό dress code για τους θεατές, προκαλώντας σοκ στους Συντηρητικούς και… βάζοντας ρούχα όπως εξωφρενικά καπέλα και ημίψηλα.

Ειδικότερα, το Jockey Club ανακοίνωσε σήμερα πως οι θεατές μπορούν να φορούν ό,τι ρούχα θέλουν ώστε να αισθάνονται πιο «άνετα», σε περίπτωση που παρακολουθήσουν μία από τις 15 ιπποδρομίες που διοργανώνει, όπως αυτές των Τσέλτενχαμ, Έιντρι, Έπσομ και άλλες.

Στόχος της αλλαγής είναι να γίνουν «πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές» οι εκδηλώσεις αυτές και τίθεται σε εφαρμογή «αμέσως». 

«Οι ιπποδρομίες ήταν ανέκαθεν ένα σπορ που το αγαπούν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις και είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς να είναι προσβάσιμο σε όλους», εξήγησε ο διευθυντής του The Jockey Club, Νέβιν Τρουσντέιλ. «Ελπίζουμε ότι, αν δεν επιβάλουμε πλέον κανόνες για το τι να φορέσουν ή να μην φορέσουν, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι αγώνες πραγματικά για όλους».

ippodromia britain r

Επειδή πάντως όλοι οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν και πάλι ένα… dress code, αφού απαγορεύεται να φορούν «προσβλητικά» ή χυδαία ρούχα ή ακόμη και ποδοσφαιρικές φανέλες.

Σε ορισμένες ιπποδρομίες απαιτείται να φορούν οι άνδρες γραβάτα και κοστούμι και οι γυναίκες φουστάνι, φούστα ή ταγιέρ με παντελόνι και, οπωσδήποτε, καπέλο. Συχνά, οι αγώνες αυτοί μετατρέπονται σε διαγωνισμό κομψότητας και ιδιόμορφων καπέλων που δύσκολα θα τα φορούσε κανείς σε άλλο πλαίσιο.

ascot kapela r

Ο Τρούσντεϊλ διευκρίνισε ότι «ασφαλώς» η αλλαγή δεν σημαίνει ότι το The Jockey Club «αποθαρρύνει» τους θεατές να ντύνονται κομψά, αν το επιθυμούν. Τους προέτρεψε όμως να έχουν πάντα στο νου τους τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Camilla QueenElizabeth Reuters

Η αλλαγή δεν άρεσε καθόλου στη συντηρητική εφημερίδα The Daily Telegraph. «Εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια, μια ημέρα στις ιπποδρομίες ήταν η τέλεια ευκαιρία να επιδείξουν οι θεατές τα πιο κομψά, τα πιο εντυπωσιακά ενδύματά τους», γράφει με μια νότα νοσταλγίας. «Τα περίτεχνα γυναικεία καπέλα, τα ημίψηλα, τα κοστούμια με γιλέκο, μπορεί να εξαφανιστούν».

ascot kapela r

Για έναν πρώην διευθυντή ιπποδρομιών, που ρωτήθηκε από την εφημερίδα, η κατάργηση του ενδυματολογικού κώδικα συνιστά μια «ασταμάτητη κατρακύλα προς τη μετριότητα». Τον καθησυχάζει ωστόσο το γεγονός ότι στο Θεωρείο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στο Έπσομ καπέλα και κοστούμια θα είναι υποχρεωτικά την ημέρα του Ντέρμπι, ενώ η αλλαγή δεν αφορά τις διάσημες ιπποδρομίες του Άσκοτ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία ανήμερα των Χριστουγέννων – «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS