Σε μια δραματική αποκάλυψη που υπογραμμίζει την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζον Χίλι, γνωστοποίησε ότι το Ιράν εκτόξευσε δύο πυραύλους με κατεύθυνση την Κύπρο, την ώρα που οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας αποκάλυψε ότι δύο πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, όπου βρίσκονται βρετανικές στρατιωτικές βάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Defence Secretary: Two missiles were launched toward Cyprus, where thousands of British soldiers are stationed.
— War Monitor (@WarMonitors) March 1, 2026
«Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν είχαν ως στόχο τις βάσεις μας», δήλωσε ο Τζον Χίλι, προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό δείχνει πόσο αδιάκριτα» χτυπούν οι Ιρανοί για αντίποινα.
Σημείωσε επίσης ότι 300 Βρετανοί στρατιωτικοί βρίσκονταν κοντά στους στόχους των Ιρανών στο Μπαχρέιν.