Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Χακάν Φιντάν: Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «πρωταγωνιστεί» σε αστικό μύθο

Χακάν Φιντάν: Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «πρωταγωνιστεί» σε αστικό μύθο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ο Χακάν Φιντάν θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, “ξύπνησε” στα social media ο αστικός μύθος που υπάρχει για τον πρώην -πλέον- επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). 

Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο… ανακυκλώνουν μεν τα τουρκικά ΜΜΕ, παραθέτοντας όμως γεγονότα και στοιχεία που το διαψεύδουν. Σύμφωνα με αυτό, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είναι στην πραγματικότητα… ο Αμπντουλάχ Τσατλί, επαγγελματίας δολοφόνος και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1996, στο Σουσουρλούκ.   

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι, τότε, ο Αμπντουλάχ Τσατλί δεν έχασε τη ζωή του, αλλά άλλαξε το πρόσωπο του με χειρουργική επέμβαση και… συνέχισε τη ζωή του ως Χακάν Φιντάν! 

Σημειώνεται ότι ο Τσατλί γεννήθηκε το 1956 και ο Φιντάν το 1968. 

Επίσης, η κόρη του Τσατλί, Γκιοκτσέν, γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1975. Αυτό σημαίνει ότι -βάσει του αστικού μύθου- ο… Χακάν Φιντάν έγινε πατέρας σε ηλικία 7 ετών… 

Με αφορμή τη βιογραφία που έγραψε για τον πατέρα της, η Γκιοκτσέν έχει δηλώσει ότι “είχε τη δική του αντίληψη για τη δικαιοσύνη. Προσπαθούσε να επιτύχει αυτή τη δικαιοσύνη με την ομάδα του για χάρη του έθνους του”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις