Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Χαμάς: Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε νοσοκομείο της Γάζας

Χαμάς: Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε νοσοκομείο της Γάζας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε ένα νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, που βρισκόταν στην καρδιά των εχθροπραξιών πριν από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Την ανακοίνωση για τα νεκρά βρέφη στη Γάζα έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Έως την παύση του πυρός, τα νοσοκομεία της μεγαλύτερης πόλης των παλαιστινιακών εδαφών βρίσκονταν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιδρομών. Πολλά εξ αυτών εκκενώθηκαν, ορισμένα έπειτα από εντολή του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με γιατρούς.

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός Άσραφ αλ Κίντρε.

«Οι στρατιώτες απαγόρευαν στους γιατρούς και τις οικογένειες να τα προσεγγίσουν και όταν οι γιατροί μπόρεσαν να μπουν στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, βρήκαν τα πτώματά τους σε μερική αποσύνθεση», συμπλήρωσε.

Στη δημοσιότητα βγήκε και ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την κατάσταση που αφέθηκε το νοσοκομείο και τις σορούς των πρόωρων βρεφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες:

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις