Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χάβρη: Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα (pics, video)

Χάβρη: Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα (pics, video)
Twitter

Λήξη συναγερμού στη Χάβρη αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τη δραματική υπόθεση ομηρίας σε τράπεζα της πόλης αυτής της βόρειας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέσων ενημέρωσης από τη Χάβρη ο ένοπλος άνδρας παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως “απελευθέρωσε και τους 6 ανθρώπους που κρατούσε ομήρους” σε τράπεζα της πόλης.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η ιστοσελίδα france24.com, υποστηρίζουν ότι ο δράστης είχε ισλαμιστικούς δεσμούς. Ένας εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι ο ένοπλος κρατούσε, αρχικά, έξι ομήρους στην τράπεζα, αλλά δύο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν είναι σαφές εάν ένα τρίτο άτομο απελευθερώθηκε ή διέφυγε.

Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο όμηρος ήταν ένας 34χρονος άνδρας με ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας. Το όπλο του άνδρα ήταν ένα πιστόλι, είπε.

Μία από τις δύο αστυνομικές πηγές ανέφερε ότι ο απαγωγέας είναι γνωστός στις αρχές και το όνομά του συγκαταλέγεται σε λίστα παρακολούθησης.

“Γνωρίζουμε ότι έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική ασθένεια”, δήλωσε στο Reuters ο Yves Lefebvre, επικεφαλής της αστυνομικής ένωσης SGP Unite.

Η Χάβρη είναι μια πόλη περίπου 170.000 ανθρώπων, σχεδόν 200 χλμ. βορειοδυτικά του Παρισιού.  Δήμαρχος είναι ο Edouard Philippe, πρώην πρωθυπουργός του Γάλλου προέδρου Μακρόν.

πηγή: france24.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις