Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χερσόνησος Καλλίπολης: Μεγάλη φωτιά – Έκλεισαν τα Δαρδανέλια (pics, video)

Χερσόνησος Καλλίπολης: Μεγάλη φωτιά – Έκλεισαν τα Δαρδανέλια (pics, video)
Twitter

Στις φλόγες η Χερσόνησος Καλλίπολης στη βορειοδυτική Τουρκία. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη δασική πυρκαγιά, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ιστορική Χερσόνησο Καλλίπολης τα δρομολόγια των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελλίων έχουν ανασταλεί.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μεταδίδει ότι εκκενώνονται τα χωριά Γιάλοβα και Κουμκόι, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά. Δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε ή ποια είναι η έκτασή της.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της Καλλίπολης τροφοδοτούν τις φλόγες, ενώ ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το νότιο τμήμα της χερσονήσου, δείχνουν τα πλάνα που μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

https://twitter.com/ZeeTrikey/status/1280189448907603968

Ο υπουργός Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί σπεύδει στην περιοχή, αναφέρει το TRT.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, περίπου 400 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 107 πυροσβεστικών οχημάτων, δύο αεροπλάνων και 20 ελικοπτέρων συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες – βίντεο: twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις