Κόσμος

Χιλή: «Μάχη» με πολλές φωτιές – Εκκενώνονται κατοικημένες περιοχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Χιλή καθώς έχουν ξεσπάσει πολλές μεγάλες φωτιές, οι οποίες έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 40.000 στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση και πλέον απειλούν σπίτια. 

Οι φωτιές στα δάση είναι συχνές στη Χιλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου, όταν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωσή τους. Αυτή την περίοδο έχουν καταγραφεί 44 εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τομείς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο, της Βαλπαραΐσο, της Ο’ Χίγκινς και της Μάουλε έχουν κηρυχθεί σε κόκκινο συναγερμό. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν εννέα φωτιές που είναι ενεργές, σύμφωνα με δεδομένα της Εθνικής Εταιρείας Δασών (CONAF) που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα (12.12.2022).

Chile Fires Reuters

Μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεδρίασαν με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας για να εξεταστεί η πρόοδος των πυροσβεστών και να αποτιμηθεί η απειλή.

Δείτε βίντεο:

«Κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους για να δώσουμε τη μάχη εναντίον των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τις κεντρικές περιοχές της Χιλής», τόνισε μέσω Twitter o πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς το βράδυ προχθές Κυριακή.

«Η βασική μας ανησυχία είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που πλήττονται, στους οποίους προσφέρεται βοήθεια, και η κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι ακόμη ενεργές», πρόσθεσε.

Chile Fires Reuters

Καθώς οι φλόγες πλησίαζαν, διατάχθηκαν εκκενώσεις στη Μελιπίγια, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, όπου ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων χθες Δευτέρα (12.12.2022).

Chile Fires Reuters

«Κατοικημένες περιοχές απειλούνται από τις φλόγες και σε πολλές από αυτές τις τοποθεσίες, παρά τον κίνδυνο, προβάλλεται αντίσταση στις συστάσεις οι πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους», δήλωσε με ανησυχία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός πιανίστας Αλόν Άαχελ περιγράφει τα όσα βίωσε ως όμηρος της Χαμάς – «Με ξερίζωσαν από την πραγματικότητα και με έβαλαν στην κόλαση»
Τι λέει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και για τις συνθήκες που έζησε - «Δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ζώο», περιγράφει
Ο Alon Ohel
Ανεξέλεγκτη επιδημία δάγκειου πυρετού και τσικουνγκούνια πλήττει την Κούβα – 33 νεκροί, ανάμεσά τους 21 παιδιά
Η επιδημία φέρεται πως εξαπλώθηκε λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών σε δρόμους και στάσιμου νερού σε δεξαμενές σπιτιών - Ελλιπείς οι ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω οικονομικής κρίσης
Άνθρωπος
Ώρα μηδέν για την Ουκρανία: «Αγκάθι» παραμένουν οι εδαφικές παραχωρήσεις, σήμερα η συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν
Η Ρωσία φαίνεται να πανηγυρίζει για «την απελευθέρωση των πόλεων Κρασνοαρμέισκ (όπως αποκαλούν οι Ρώσοι το Ποκρόφσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ) και Βοβτσάνσκ (στην περιφέρεια Χαρκόβου)»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Στιβ Γουίτκοφ σε προηγούμενη συνάντηση