Κόσμος

Χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λατινική Αμερική – Εκατοντάδες νεκροί σε Βραζιλία και Μεξικό

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 411 ασθενείς με την κορονοϊό – από 399 την προηγουμένη – και διαγνώστηκαν 12.085 κρούσματα. Αν και κάθε Δευτέρα οι αριθμοί τείνουν να είναι χαμηλότεροι, λόγω των καθυστερήσεων στην καταχώριση δεδομένων τα Σαββατοκύριακα, πρόκειται για τα λιγότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την 9η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters. 

Η Βραζιλία – η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής – έχει καταγράψει επισήμως ως αυτό το χρονικό σημείο 563.562 θανάτους επί συνόλου 20.177.757 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού στην επικράτειά της. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

270 θάνατοι στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 270 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 6.513 κρούσματα. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 244.690 νεκρούς επί συνόλου 2.978.330 μολύνσεων.

Ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, αναγνωρίζεται πάντως γενικά πως είναι υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας υπολόγιζε την 30ή Ιουνίου, επικαλούμενο δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως τα θύματα μάλλον είναι σχεδόν 60% περισσότερα από όσα επιβεβαιώνονται επισήμως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3