Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Μουδιασμένοι καταναλωτές λόγω πανδημίας και μέτρων καταστολής (pics)

Υποτονική στο Χονγκ Κονγκ η κίνηση στις υπαίθριες αγορές που στήνονται με αφορμή το Σεληνιακό Νέο Έτος. Αιτία η πανδημία αλλά και τα κινεζικά μέτρα καταστολής.

Ειδικότερα, το κλίμα στις υπαίθριες αγορές του Χονγκ Κονγκ, όπου συνήθως μαζί με εορταστικά εδέσματα και διακοσμητικά πωλούνται ευφάνταστα προϊόντα επικριτικά προς την κυβέρνηση, είναι φέτος υποτονικά εν μέσω περιορισμών για τον κορονοϊό και τον σαρωτικό νόμο για την εθνική ασφάλεια.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, σε αυτές τις υπαίθριες αγορές πωλούνταν μια σειρά από προϊόντα με σλόγκαν υπέρ της δημοκρατίας που έγιναν δημοφιλή από τις μαζικές διαδηλώσεις το 2019, από τσάντες και μπλουζάκια έως σουβέρ και προσωρινά τατουάζ.

HongKong NewYaer  Reuters

Όμως οι διαδηλώσεις ξεθύμαναν καθώς η πανδημία του κορονοϊού απέτρεψε τις μεγάλες συναθροίσεις. Στη συνέχεια η Κίνα επέβαλε έναν σαρωτικό νόμο για τη δημόσια ασφάλεια τον Ιούνιο και οι αρχές του Χονγκ Κονγκ άρχισαν να συλλαμβάνουν ακτιβιστές και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις μερικές δεκάδες άνθρωποι αγόραζαν λουλούδια στο Βικτόρια Παρκ στην πολυπληθή συνοικία Κοζγουέι Μπέι καθώς και στην άλλη πλευρά του λιμανιού στο Μονγκ Κοκ, δύο από τις περιοχές όπου συνήθως γίνονταν μαζικές διαδηλώσεις στο παρελθόν.

Οι αρχές διενεργούν ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός ενώ είναι υποχρεωτική η θερμομέτρηση.

HongKong NewYaer  Reuters

«Την επόμενη χρονιά ελπίζω ότι τα πάντα θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο Πίτερ Λουκ, 63 ετών, συνταξιούχος που έκανε τις αγορές του στο Βικτόρια Παρκ.

Ωστόσο η δικηγόρος Κλερ Τζόου, 26 ετών, δήλωσε ότι απολαμβάνει αυτή την εμπειρία.

«Είναι όμορφα, πολύ ήσυχα», είπε η Τζόου. «Είναι το Φεστιβάλ της Άνοιξης, κανείς δεν θέλει συγκρούσεις ή οτιδήποτε πολιτικό».

HongKong NewYaer  Reuters

Το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να χαλαρώσει κάποιους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει λόγω κορονοϊού αρχής γενομένης από τις 18 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας και πάλι τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης και παρατείνοντας τις ώρες λειτουργίας εστιατορίων έως τις 10 μμ από τις 6 μμ που είναι σήμερα.

Η εμβολιαστική εκστρατεία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.

Η πόλη των 7,5 εκατ. ανθρώπων έχει καταγράψει περίπου 10.700 κρούσματα και 188 θανάτους από πέρυσι τον Ιανουάριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Χάος με δεκάδες καθυστερήσεις πτήσεων σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο – Τεράστιες ουρές στο check-in
Εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα check-in, μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα συστήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές
16
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς 1