Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες διαδηλώσεις – Με… κομμένο αυτί αντικαθεστωτικός ακτιβιστής!

Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για να διαλύσει διαδηλωτές σε έναν βίαιο διαπληκτισμό στην πόλη που παραμένει σε αναβρασμό.

Ο διαπληκτισμός με μαχαίρι προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων σήμερα, Κυριακή (03.11.2019) βράδυ στο Χονγκ Κονγκ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας ντόπιος πολιτικός και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας με κομμένο αυτί, στο τέλος μιας ακόμη ημέρας που αμαυρώνεται από ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Η συμπλοκή ξέσπασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Τάικου Σινγκ, μια μεσοαστική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ, όπου διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για αρκετές ώρες.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τον ‘Αντριου Τσίου, σύμβουλο της συνοικίας Τάικου Σινγκ και σημαίνον πρόσωπο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας, με το αυτί του να έχει σχεδόν κοπεί.

Έναν δεύτερο άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, να βρίσκεται στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ οι περαστικοί προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Χονγκ Κονγκ: Αναβρασμός κατά του Πεκίνου

Ένας άνδρας, που κατηγορήθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, ξυλοκοπήθηκε βίαια από το πλήθος, σύμφωνα με τις εικόνες αυτές που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTHK.

Σύμφωνα με το RTHK, ο άντρας μιλούσε μανδαρινικά (η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στην ηπειρωτική Κίνα) και έβγαλε ένα μαχαίρι στο τέλος μιας ζωηρής συζήτησης με τους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν εδώ και πέντε μήνες την άσκηση ελέγχου του Πεκίνου στις υποθέσεις του ημιαυτόνομου εδάφους.

Έξι άνθρωποι συνολικά, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Χονγκ Κονγκ βιώνει από τις αρχές Ιουνίου, σχεδόν καθημερινά όλο και πιο βίαιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου στις υποθέσεις του εδάφους και να απαιτούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Ήδη αποδυναμωμένη από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, η οικονομία του χρηματοπιστωτικού αυτού κέντρου πλήττεται από την μακρά πολιτική κρίση, τη χειρότερη στο Χονγκ Κονγκ.

Πρώην βρετανική αποικία, ο έλεγχος της οποίας επέστρεψε στην Κίνα το 1997, το Χονγκ Κονγκ απολαμβάνει ελευθερίες άγνωστες στην ηπειρωτική Κίνα σύμφωνα με τον Βασικό του Νόμο (το Σύνταγμά του) όπως η ελευθερία της έκφρασης, της διαδήλωσης, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Γάζα: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
Χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας ή «περιφερειακής ειρήνης», ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ήδη να έχει αναδιανείμει τα διπλωματικά χαρτιά στη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του η Haaretz
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ διαψεύδει κάθε κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ – Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «περήφανος» για τις συνθήκες κράτησης των ακτιβιστών της Global Sumud Flotilla
Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες για κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ και των μελών του στολίσκου «Global Sumud»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με άλλους ακτιβιστές της Global Sumud Flotilla, που κρατούνται από το Ισραήλ 2
Λιθουανία: Αερόστατα προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις – Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τσιγάρα από τη Λευκορωσία
Περισσότερα από είκοσι αερόστατα φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα από τη Λευκορωσία προκάλεσαν την αναστολή των πτήσεων στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Η πόλη Βίλνιους στη Λιθουανία
Συρία: Πρώτες εκλογές μετά την πτώση του Άσαντ – Η χώρα δοκιμάζει τη δημοκρατία εν μέσω διχασμού
Η Συρία διεξάγει την Κυριακή βουλευτικές εκλογές που το καθεστώς παρουσιάζει ως σημαντικό βήμα προς μια πολιτική μετάβαση – Όμως πολλές περιοχές που παραμένουν εκτός ελέγχου της Δαμασκού αποκλείστηκαν από τη διαδικασία
Ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμέντ αλ-Σαράα 1
Στο Κάιρο τα βλέμματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Χαμάς με στόχο το τέλος του πολέμου στη Γάζα - Οι αντιπροσωπείες των 3 πλευρών και το τελεσίγραφο Τραμπ
Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει την πίεση και στις δύο πλευρές, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Χαμάς συμμετέχουν σε νέες συνομιλίες στην Αίγυπτο τη Δευτέρα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα