Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Υεμένη: Βομβάρδισαν το προεδρικό μέγαρο! Τουλάχιστον έξι νεκροί [pics]

Υεμένη: Βομβάρδισαν το προεδρικό μέγαρο! Τουλάχιστον έξι νεκροί [pics]

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τις δύο αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν σήμερα το συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσε ιατρική πηγή.

Τα κτίριο του προεδρικού μεγάρου βρίσκεται στην Τάχριρ, μια από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της Σαναά και σημειώθηκε την ώρα που άνοιγαν τα γραφεία και τα καταστήματα.

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το συγκρότημα των γραφείων της προεδρίας τα οποία βρίσκονται κοντά σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, μια εμπορική τράπεζα και πολλά εμπορικά καταστήματα, αλλά και την Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Υεμένης δήλωσε στο Sputnik ότι υπεύθυνος για την επιδρομή είναι ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που δρα στην Υεμένη στηρίζοντας τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

«Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν. Κάποιοι εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις επιδρομές του συνασπισμού εναντίον των γραφείων της προεδρίας», εξήγησε η ιατρική πηγή.

Δείτε τις φωτογραφίες

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις