Κόσμος

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διαδήλωσαν στο Κάιρο

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Καΐρου για να καταγγείλουν τη δολοφονία τριών ισλαμιστριών γυναικών την προηγουμένη και για να ανανεώσουν την απαίτησή τους για αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οπαδοί της ισλαμικής οργάνωσης, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, διαδήλωσαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στο κεντρικό Κάιρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το συγκρότημα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό και αυτό που αποκαλούν “αισχρή θέση της Δύσης για το στρατιωτικό πραξικόπημα”.

Κρατώντας πορτρέτα του Μόρσι οι διαδηλωτές φώναζαν “παράνομη”, αναφερόμενοι στην ανατροπή του από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ένα άλλο συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως γυναίκες, πραγματοποιήθηκε κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, όπου οι συμμετέχοντες κατηγόρησαν το στρατό ότι χρησιμοποιεί βία εναντίον των ισλαμιστών, δήλωσαν μάρτυρες.

Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Μόρσι στη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νίγηρα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3 νεκροί από τις συγκρούσεις εμφυλίου στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Νεκρές 4 γυναίκες σε διαδήλωση

Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν κατά της Δύσης για το πραξικόπημα στην Αίγυπτο

“Ταγίπ σταμάτα να επεμβαίνεις στα εσωτερικά μας” – Αυστηρό μήνυμα της Αιγύπτου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ διορίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων
Το επόμενο και οριστικό στάδιο για την επικύρωση του διορισμού είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες
Η Κimberly Guilfoyle και πίσω της ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ