Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Γαλλία ρισκάρει όλο και περισσότερο απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Κατά την Ζαχάροβα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο μιας απευθείας αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δεν έμεινε στις «διαπιστώσεις» ή τις «απειλές». Σε μία κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως απόπειρα παρέμβασης ακόμη και στις γαλλικές εκλογές της 30ής Ιουνίου,  με δεδομένες τις «αρμονικές» σχέσεις της Ρωσίας με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήρθε η ώρα ο γαλλικός λαός να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει αυτό στο οποίο οδηγείται».

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και τους τελευταίους μήνες έχει υποστηρίξει το ενδεχόμενο στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4