Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας πως χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε την Τετάρτη (13.04.2022) στη Βουλή της Εσθονίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς των πολιτών της Ουκρανίας και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας και ότι η επίσκεψη των προέδρων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών στο Κίεβο είναι σημαντική ως σύμβολο της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελέγχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πιθανόν να χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης, πράγμα που αρνήθηκε η Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις