Κόσμος

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν και άλλα εδάφη στο Ντονμπάς

«Δύσκολη» παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την Πέμπτη το βράδυ τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη εδαφών.

«Παρά τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί, οι κατακτητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάληψη εδαφών στην περιφέρεια Ντονέτσκ και εδραίωση των θέσεών τους στην περιφέρεια Λουχάνσκ, καθώς προχωρούν στην περιφέρεια του Χαρκόβου και σχεδιάζουν κάτι στον νότο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι περιφέρειες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ – που απαρτίζουν τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς – αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Ένας νεκρός και 20 τραυματίες από σύγκρουση αυτοκινήτου με σχολικό λεωφορείο κοντά στο Τορίνο – Ο οδηγός φαίνεται πως αποκοιμήθηκε στο τιμόνι
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Αρινιάνο, στην περιφέρεια του Πεδεμοντίου· ο οδηγός της BMW σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ περίπου είκοσι μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά
Φωτογραφία που δείχνει το λεωφορείο που υπέστη ατύχημα στην Ιταλία