Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αστρολογικός οδηγός: Όσα πρέπει να ξέρεις για το ζώδιο σου!

αστρολογικός οδηγός

Είτε ασχολούμαστε με την αστρολογία, είτε όχι, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως λειτουργεί, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου μας. Η επιστήμη αυτή, μπορεί να μας φανερώσει διάφορες πτυχές της καθημερινής μας ζωής: από τον τυχερό αριθμό μας, μέχρι και το άλλο μας μισό.

Αν θέλουμε να ανακαλύψουμε τι σημαίνει να είναι κανείς, για παράδειγμα, Ζυγός, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά, αλλά σημαντικά στοιχεία, με τη βοήθεια ενός αστρολογικού οδηγού!

Ο ζωδιακός κύκλος και τα 12 κομμάτια του

Ο «τροχός» του ζωδιακού περιλαμβάνει 12 ζώδια – ξεκινώντας από τον Κριό και τελειώνοντας στους Ιχθύς. Πολλοί αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι ο ζωδιακός κύκλος, συμβολίζει τον κύκλο της ζωής. Έτσι, ο Κριός είναι το παιδί, το παρορμητικό και ατίθασο ζώδιο, ο φλογερός Λέων ο έφηβος, ο Αιγόκερως είναι ο σταθερός και λίγο μίζερος μεσήλικας, και τέλος, ο Ιχθύς, το ηλικιωμένο, αλλά σοφό ζώδιο!

Ο τροχός αυτός, χωρίζεται σε δώδεκα ξεχωριστά τμήματα στον ουρανό. Κάθε τμήμα συσχετίζεται με ένα ζώδιο, από το οποίο περνούν ο ήλιος, η σελήνη και οι πλανήτες κατά τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, το ζώδιο του Ήλιου, είναι μόνο μια πτυχή στον χάρτη μας, που μας βοηθά να φωτίσουμε το κομμάτι αυτό που μας κάνει μοναδικούς.

Στην πραγματικότητα, ο ωροσκόπος μας, η Σελήνη μας, και όχι μόνο, μας δείχνουν ότι έχουμε όλα τα αστέρια μέσα μας, που με τη σειρά τους μας κάνουν να «λάμπουμε»!

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και κυβερνάται από τον Άρη. Ως ηγετικό ζώδιο, ο Κριός ξεκινά τη ζωδιακή και αστρολογική χρονιά! Η αρρενωπή φύση του πλημμυρίζεται από ζωηράδα, ενθουσιασμό, παιδικότητα και λίγο εγωισμό. Παρόλο που είναι παρορμητικός και θερμός, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη γρήγορη σκέψη, και την έντονη παρότρυνση για δράση, που είναι έμφυτη σε κάθε Κριό!

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Ο Ταύρος είναι το σταθερό ζώδιο της γης, που κυβερνάται από την Αφροδίτη. Ως σταθερό ζώδιο, είναι ένας φυσικός «σταθεροποιητής», με συγκρατημένη παρουσία και αντοχή. Ο Ταύρος φημίζεται για το υπέροχο γούστο και τις διασκεδαστικές ασχολίες του. Παρόλα αυτά, η φράση, «πεισματάρης σαν ταύρος», ταιριάζει απόλυτα με αυτό το ζώδιο, καθώς είναι ξεροκέφαλος όσο δεν πάει!

Δίδυμος (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

O Δίδυμος είναι ένα μεταβλητό, αέρινο ζώδιο, που κυβερνάται από τον Ερμή. Η μεταβλητή φύση του, τον κάνει να βαριέται εύκολα και να θέλει να δοκιμάζει συνεχώς διαφορετικά πράγματα, που τον κάνουν να βγαίνει από την ρουτίνα του. Καθώς κυβερνάται από τον Ερμή, ο Δίδυμος συνήθως ενδιαφέρεται να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για τους γύρω του, και ειδικότερα για τα συγγενικά του πρόσωπα.

Καρκίνος (20 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι ευαίσθητοι και δεκτικοί Καρκίνοι, κυβερνώμενοι από την Σελήνη, συχνά βάζουν την καρδιά τους πάνω από όλα. Ωστόσο, αντιπροσωπευόμενοι από το καβούρι, είναι σαν να έχουν ένα σκληρό κέλυφος εξωτερικά, που πρέπει πρώτα να ραγίσει, για να τους ανακαλύψουμε πραγματικά και να φτάσουμε στη μαλακή πλευρά τους. Οι Καρκίνοι είναι, επίσης, γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα κυκλοθυμικοί, καθώς επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια και τις καταστάσεις που τους περιβάλλουν.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Δημιουργικοί, ενθουσιώδεις και δραματικοί, οι Λέοντες αγαπούν να ζουν τη ζωή στο έπακρο. Τείνουν να έχουν μια έμφυτη αυτοπεποίθηση και λάμψη που τους δίνει την ικανότητα να διεκδικούν αυτό που θέλουν μέχρι τελικής πτώσεως! Παρόλα αυτά, οι Λέοντες είναι εξαιρετικά πιστοί, ρομαντικοί και καλλιτεχνικοί, καλούμενοι να εκφράσουν έντονα τη φωτιά, το στοιχείο, δηλαδή, που έχουν μέσα τους .
τα σήματα των 12 ζωδίων

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Παρθένος, το γήινο και σταθερό ζώδιο του Ερμή, είναι εξαιρετικά πρακτικό, εργατικό και αναλυτικό. Είναι από την φύση του πολύ οργανωτικός και εκτιμάει τη συνέπεια, την αφοσίωση και την παραγωγικότητα. Επενδύει πολύ στον εαυτό του, στους στόχους και τα σχέδιά του, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικριτικός, εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περίμενε αρχικά. Αυτή η τελειομανία είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε εμμονή!

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Ο Ζυγός είναι το βασικότερο ζώδιο του αέρα, που κυβερνάται από την Αφροδίτη. Αντιπροσωπευόμενος από τη ζυγαριά, η βασική φύση του Ζυγού προέρχεται από την ικανότητά του να «ζυγίζει» όλα τα υπέρ και τα κατά των καταστάσεων. Εκτιμά την επικοινωνία με τους γύρω του, και χαρακτηρίζεται ως το πιο κοινωνικό ζώδιο του κύκλου! Μερικές φορές, η ζυγαριά του τον κάνει πολύ αναποφάσιστο. Αν μη τι άλλο, ο Ζυγός θέλει να διασφαλίσει ότι κάθε απόφαση που θα πάρει, θα είναι αμοιβαία!

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Παθιασμένοι και πονηροί, οι Σκορπιοί, ως το πιο σεξουαλικό ζώδιο, υποστηρίζουν το μότο «όλα ή τίποτα». Έχουν μια φυσική ικανότητα να μαγεύουν τους άλλους, χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις αύρες τους. Με έναν μοναδικό τρόπο, οι Σκορπιοί είναι αρκετά μυστικοπαθείς και εκδικητικοί. Τείνουν να είναι πολύ προσηλωμένοι στον στόχο τους και είναι ανένδοτοι μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν!

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Ο Τοξότης είναι το μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς, που κυβερνάται από τον Δία και συνδέεται με τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τη φιλοσοφία και την πνευματικότητα. Τείνει να είναι ένα εκφραστικό, χαρούμενο ζώδιο, με έντονη παρουσία. Παρόλα αυτά, δεν του αρέσει να δεσμεύεται και βαριέται εύκολα, γεγονός το οποίο τον κάνει να φημίζεται για την απιστία του!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως είναι το σταθερό ζώδιο της γης, που κυβερνάται από τον Κρόνο και συνδέεται με την οικογένεια και το χρήμα. Φιλόδοξοι, συγκρατημένοι και υπομονετικοί, οι Αιγόκεροι επιθυμούν να χτίσουν μια ζωή που έχει γερές βάσεις. Οι άνθρωποι που ανήκουν στον αστερισμό αυτόν, είναι πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι, αλλά μερικές φορές σε σημείο υπερβολής και με έλλειψη συναισθήματος!

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος είναι ένα αέρινο ζώδιο, κυβερνώμενο από τον Ουρανό και συνδεδεμένο με την φιλία και τα όνειρα. Ενώ είναι ιδιαίτερα συμπονετικός, δείχνει πως είναι θωρακισμένος από ένα ψυχρό κέλυφος. Ο Υδροχόος θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και παράλληλα, είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός με τις προσωπικές του σχέσεις.

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ο Ιχθύς είναι το μεταβλητό ζώδιο του νερού, που συγκυβερνείται από τον Δία και τον Ποσειδώνα, και συνδέεται με το υποσυνείδητο, τα κρυμμένα ταλέντα/αδυναμίες και την συναισθηματική νοημοσύνη. Περιβαλλόμενος από τις ιδιότητες του νερού, έχει μία μαγεία, καθώς είναι προικισμένος με ψυχική δεκτικότητα και τρομακτικά ακριβή διαίσθηση! Ενώ ο Δίας τείνει να μεγεθύνει αυτές τις ιδιότητες, ο Ποσειδώνας τείνει να τις παραπλανεί με μια ονειρική σύγχυση. Αντιπροσωπευόμενοι από δύο ψάρια που κολυμπούν συγχρονισμένα, οι Ιχθύς, μας υπενθυμίζουν να εξετάζουμε τόσο το γνωστό όσο και το άγνωστο!

 

Πηγές: www.astrology.com, nypost.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις