Kάθε πράγμα στον καιρό του! Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγεις τα τρόφιμα στην εποχή τους; Πώς αυτό βοηθά και στο αδυνάτισμα; Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγο; Δημήτρης Γρηγγοράκης σου δίνει τις απαντήσεις, αλλά και τα τρόφιμα που “ανθούν” αυτή την περίοδο για να τα βάλεις στη διατροφή σου…
“Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχή, δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες” επισημαίνει ο διαιτολόγιος!
ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί πως τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής βοηθούν την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις:
Για μεταβολισμό σε φόρμα: Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών έχει σημαντική επίδραση και στη ρύθμιση του μεταβολισμού χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα αποτελέσματα της έρευνας για την επίδραση των αντιοξειδωτικών στα λιπώδη κύτταρα υποδεικνύουν ότι παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα.
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΗΣ
Έτσι, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην κατανάλωση των ακόλουθων τροφίμων