Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ισαβέλλα Δάρρα για θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Να μάθουν να κρατάνε αποστάσεις και να λένε όχι»

Ισαβέλλα Δάρρα για θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Να μάθουν να κρατάνε αποστάσεις και να λένε όχι»

ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΔΑΡΡΑ: Το διάσημο μοντέλο και πρώην Μις Ευρώπη εξηγεί γιατί δεν έτυχε ποτέ στην ίδια να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Δεν μου έχει συμβεί γιατί δεν έχω δώσει “χώρο” ποτέ», δηλώνει η Ισαβέλλα Δάρρα.

Το διάσημο μοντέλο, πρώην Μις Ευρώπη και πλέον φωτογράφος και μητέρα ενός αγοριού, Ισαβέλλα Δάρρα, μιλάει σήμερα στην Οn time και τη Σάσα Σταμάτη και απαντά αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όλα τα χρόνια της καριέρας της. Το γνωστό μοντέλο εξηγεί, επίσης, γιατί δεν της έτυχε ποτέ!

Οι απαντήσεις της Ισαβέλλας είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες για το θέμα αφού θεωρεί ότι τα θύματα πρέπει να δουλέψουν με τον εαυτό τους και να μάθουν να λένε όχι.

«Δεν μου έχει συμβεί γιατί δεν έχω δώσει “χώρο” ποτέ. Πώς να έρθει ο άλλος αν δεν έχει βρει χώρο να έρθει κοντά σου; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Όμως για να γίνει κάτι πρέπει να θέλουν και οι δυο. Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δυο δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει δεν θα βρει τρύπα», δήλωσε η Ισαβέλλα Δάρρα.

– Αυτό που λες μπορεί να παρεξηγηθεί γιατί υπάρχουν και γυναίκες που δεν έκαναν τίποτα και βρέθηκαν θύματα

«Μαθαίνουμε να λέμε όχι στη ζωή μας. Όσοι δεν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους που να την βρούνε τη δύναμη, ξαφνικά να πουν όχι. Μαθαίνεις να λες όχι. Δεν μπορείς ξαφνικά ο ίδιος να φέρεις τον εαυτό σου σε μια δύσκολη θέση και να βρεις το κουράγιο και τη δύναμη να πεις όχι. Άρα καταλήγουμε ότι πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να μάθεις να λες όχι εάν και εφόσον βρεθείς σε δύσκολη θέση. Με δυο λόγια μπορείς ελέγξεις τις κινήσεις σου αλλά όχι του άλλου. Πρέπει λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο».

– Και τόσες γυναίκες και άνδρες που βγαίνουν και καταγγέλλουν τόσα πράγματα που τους έχουν συμβεί;

«Ο άνθρωπος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του πρώτα και να μάθει να λέει όχι σε περίπτωση που βρεθεί σε μια άσχημη ή δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει να μάθει να κρατάει τις αποστάσεις και να λέει όχι».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις