Η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη έσβησε σε ηλικία 87 ετών και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψης στον καλλιτεχνικό χώρο. Η σπουδαία καλλιτέχνιδα είχε μια λαμπρή πορεία τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο και έτσι το MEGA, η Φίνος Φιλμ και πολλοί ηθοποιοί θέλησαν να την αποχαιρετίσουν δημοσίως.
Η Κατερίνα Γιουλάκη τα τελευταία χρόνια απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας και η τελευταία της συμμετοχή στην τηλεόραση ήταν το 2006 στην κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές», ενώ το σίριαλ, του MEGA, «Το ρετιρέ» ήταν η μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της. Επίσης είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες της Φίνος Φιλμ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το «Μεγάλο κανάλι» δημοσίευσε μία φωτογραφία της ηθοποιού που έγραφε από κάτω: «Αντίο Κατερίνα. Το Ρετιρέ μας δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο».
«Καλό ταξίδι, Κατερίνα Γιουλάκη. Θα μας λείψεις», έγραφε στην ανάρτηση ως λεζάντα.
View this post on InstagramΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αποχαιρετιστήρια ανάρτηση για την Κατερίνα Γιουλάκη έκανε και ο επίσημος λογαριασμός της Φίνος Φιλμ.
«Κάθε “παιδί” της Φίνος Φιλμ είναι οικογένεια όλης της Ελλάδας, γιατί αντιπροσωπεύει τα πιο αγνά μας χρόνια. ‘Ετσι και η γλυκιά μας Κατερίνα Γιουλάκη, που μας αιφνιδίασε σήμερα με το άκουσμα του θανάτου της.
Η Κατερίνα ήρθε στον Φίνο το 1963 και μέσα σε δέκα χρόνια γύρισε μαζί του 7 ταινίες με ρόλους αξέχαστους που μνημονεύονται ακόμη. Θα την θυμόμαστε πάντα ως την απολαυστική σπιτονοικοκυρά κυρία-Παρασκευή στις «Κυρίες της Αυλής», την στριφνή αλλά τίμια προϊσταμένη στους «Κληρονόμους», την ξενομανή κουνιάδα στην «Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη», την αέρινη παρουσία της ως Ιζαμπέλα Μαρινέρι στον «Επαναστάτη Ποπολάρο» και φυσικά την κινηματογραφική γκρινιάρα σύζυγο του Χρόνη Εξαρχάκου στο «Κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας» και στον «Κατεργάρη».
Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο για τους περισσότερους καλλιτέχνες: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό και μόνο της δίνει μια άξια θέση στο «ρετιρέ» του παραδείσου.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της σπουδαίας αυτής ηθοποιού που θα μας λείψει πολύ.
Αντίο Κατερίνα», έγραφε η λεζάντα της ανάρτησης.
View this post on Instagram
Αποχαιρετιστήριο μήνυμα δημοσίευσε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Νίκος Καραγιώργης.
«Γειά σου Κατερίνα μου…», έγραψε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το ίδιο έκανε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, εξηγώντας γιατί δεν ανακοίνωσε νωρίτερα τον θάνατο της Κατερίνας Γιουλάκη.
«Προτίμησα να μην κάνω από νωρίς ανάρτηση για την αγαπημένη μου Κατερίνα Γιουλάκη εφόσον η ακριβή της κόρη δεν το επιβεβαίωνε. Εφόσον η είδηση αληθεύει οφείλω με σεβασμό και θλίψη να την αποχαιρετήσω και θα θυμάμαι πάντα με αγάπη τις συνεργασίες μας στο θέατρο, την πρώτη το μακρινό ’85 στον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου και το 2000 στο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», όπου μαζί με την άλλη αγαπημένη μου Μάρθα Καραγιάννη δημιουργούσαν ένα απολαυστικό δίδυμο», έγραψε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Επίσης το αρχείο της ΕΡΤ αποχαιρετά την αγαπημένη ηθοποιό με την τηλεοπτική παράσταση «Η χαρτοπαίχτρα» της σειράς «Το θέατρο της Δευτέρας», παραγωγής 1985.