Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

«Η Μανωλάδα δεν είναι μία, αλλά πολλές…»!

«Η Μανωλάδα δεν είναι μία, αλλά πολλές…»!

Τα όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα πριν από μερικές μέρες έδωσαν την αφορμή να δουν το φως της δημοσιότητας αρκετά που συνέβαιναν όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλες.

Με αφορμή λοιπόν τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» και σε άλλες περιοχές, όπως σε Θήβα, Μέγαρα, Λακόπετρα…! Ο «νόμος της σιωπής» για την φθηνή και ανασφάλιστη εργασία των αλλοδαπών που γίνονται θύματα εκμετάλλευσης σπάει πιο εύκολα λόγω των όσων συνέβησαν και μπροστά στην κάμερα της εκπομπής, αρκετοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν πως «η εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών δεν είναι τωρινό φαινόμενο», τονίζοντας μάλιστα ότι «η Μανωλάδα δεν είναι μία, αλλά πολλές». Όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των αλλοδαπών εργατών γης δουλεύει ανασφάλιστη και ζει σε παράγκες και εγκαταλελειμμένα κτίρια, υπό ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής. Οι περισσότεροι δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ για 18 και 20 ευρώ. Οι εργοδότες τους, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, τους χρωστάνε από 1.500 έως και 4.000 ευρώ. Όσοι έχουν πράσινη κάρτα προσφεύγουν στα Δικαστήρια, οι υπόλοιποι, υπό τον κίνδυνο της απέλασης, περιμένουν και ελπίζουν ότι θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πριν απελαθούν. Από την άλλη δε πλευρά, ορισμένοι παραγωγοί δηλώνουν στην κάμερα της εκπομπής ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργάτες τους.

Αύριο, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» σε έναν κόσμο που πολλοί γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά λίγοι μιλούσαν μέχρι τώρα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε