Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ποιά απεργία στα ΜΜΕ; – Κανονικά εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια

Ποιά απεργία στα ΜΜΕ; – Κανονικά εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια

Πολλοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Το επιχείρημα εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ήταν ότι έπρεπε να ακουστεί η φωνή της ΕΡΤ ακόμα πιο δυνατά αφού δεν σταμάτησε λεπτό να έχει πρόγραμμα και να εκπέμπει.

Όμως, υπήρχαν και άλλες φωνές που έλεγαν ότι για να φτάσει παντού το γεγονός ότι κάποιοι με το έτσι θέλω κατέβασαν τους διακόπτες, έπρεπε να βοηθήσουν και τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Τελικά, 6 ημέρες μετά και ενώ η απόφαση για συνέχιση της απεργίας ήταν οριακή, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα άρχισαν από χθες το βράδυ να βγάζουν απεργιακά δελτία με κύριο θέμα την ΕΡΤ και βεβαίως σήμερα το πρωί, οι πρωινές εκπομπές βγήκαν κανονικά στον αέρα.

Μια άλλη παράμετρος όμως είναι η εξής: τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή, αποφάσισαν να μη στείλουν κανέναν εκπρόσωπό τους στα πάνελ.

Έγιναν ακυρώσεις και με αυτό τον τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για όλα όσα γίνονται στον χώρο του Τύπου.

Τελικά, όλα αυτό που ζούμε τι είναι; Ήττα της ΕΣΗΕΑ; Ήττα της ενημέρωσης;

Κάποιοι λένε ότι εκτός από κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα στην δημοσιογραφία, η ΕΣΗΕΑ είναι κολλημένη σε πρακτικές και σε νοοτροπίες που ανηκουν σε άλλες εποχές.

Τη στιγμή που το διαδίκτυο κυριαρχεί πλεον και ως πηγή ενημέρωσης, δεν μπορεί το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να αγνοεί την ύπαρξή του.

Η ενημέρωση δεν σταμάτησε ποτέ και μάλιστα σχεδόν σύσσωμα τα site έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους αναμεταδίδοντας – όπως και το newsit.gr – το πρόγραμμα τόσο του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Όμως η ΕΣΗΕΑ, η οποία με την απόλυση εκατοντάδων δημοσιογράφων από την ΕΡΤ θα φτωχύνει και μεταφορικά και κυριολεκτικά, κωφεύει.

Αρνείται να συμβαδίσει με την εποχή της και να παραδεχθεί ότι η πένα και το μικρόφωνο είναι εργαλεία σε καιρό πολέμου ή επανάστασης και όχι η λευκή κόλλα και η απόλυτη σιωπή.

Επίσης, αν δεν θέλει να δει και άλλους απολυμένους στον χώρο του Τύπου πρέπει να σταματήσει την επαναστατική γυμναστική γιατί στο τέλος θα μεινουν πολύ μόνοι τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη ΝΕΡΙΤ το διάγγελμα Σαμαρά;

Άνθιμος: «Ο λαός μας δεν θα δεχθεί κατάργηση των μεταδόσεων της Θ. Λειτουργίας»

Τα σενάρια με την κυβέρνηση στο σημείο μηδέν – Εκλογές ή συμβιβασμός;

Εμπάργκο στα κανάλια από τα κόμματα – ΝΔ: Φοβάστε μην ακουστεί η αλήθεια!

Πιστοί στο ραντεβού για 6η ημέρα στην ΕΡΤ – ΦΩΤΟ

Σκληρό πόκερ για την ΕΡΤ! Μήνυμα Σαμαρά στους κυβερνητικούς εταίρους: Βρείτε μου τους 2.000 που θα φύγουν από το Δημόσιο και κάνω πίσω

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε