Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα ξημερώματα έληξε η πολιορκία της ΕΡΤ – Φοιτητές εισέβαλαν στη ΝΕΤ και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων!

Τα ξημερώματα έληξε η πολιορκία της ΕΡΤ – Φοιτητές εισέβαλαν στη ΝΕΤ και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων!

Άκρως επεισοδιακό το βραδινό δελτίο της ΝΕΤ που διακόπηκε on-air, λίγο μετά την έναρξή του… Η “πολιορκία” της ΕΡΤ έληξε στη 01:15 τα ξημερώματα. Δείτε βίντεο με τη στιγμή της κατάληψης!

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την κατάληψη λίγο μετά τις 21.00 και λίγο πριν τις 23.00 άρχισαν να φτάνουν διαδηλωτές από το Σύνταγμα, που φώναξαν για ενίσχυση.  (διαβάστε περισσότερα).
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
Λίγο νωρίτερα ομάδα 40 φοιτητών, μπήκε στο κοντρόλ και στο στούντιο της ΝΕΤ και ζήτησε να διαβάσει ανακοίνωση για τα αιτήματα των φοιτητικών καταλήψεων. Αμέσως διακόπηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και επικράτησε ένταση. Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της κατάληψης…

Δείτε ακόμα ένα βίντεο τη στιγμή της κατάληψης…

Δείτε πως διακόπηκε το δελτίο ειδήσεων στον αέρα…

Έξω από το ραδιομέγαρο συγκεντρώθηκαν άλλοι 50 φοιτητές που φώναζαν συνθήματα. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης που άρχισε να διαπραγματεύεται με τους καταληψίες. Δείτε το βίντεο…
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Η διοίκηση της ΝΕΤ ειδοποίησε την αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο, περιμένοντας εντολές.
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Οπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα, για να αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Δείτε τι είπε εκπρόσωπος των φοιτητών στο NewsIt
Τελικά, οι φοιτητές αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ γύρω στη 1:15 τα ξημερώματα, ενώ κατά την έξοδό τους στη πύλη ανακοίνωσαν στους συμφοιτητές ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με περισσότερες κινητοποιήσεις και κατήγγειλαν πως η ΕΡΤ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο αφού δεν πρόβαλε την ανακοίνωση με τις απόψεις τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την κατάληψη στο ραδιομέγαρο

Κοκτέιλ χημικών και άγριο ξύλο στο Σύνταγμα -ΜΑΤ εναντίον αγανακτισμένων – Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε