Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το “Όνειρο” του MEGA έφερε… εφιάλτες στον ΑΝΤ1

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η καινούργια σεζόν, το MEGA αποφάσισε να βγάλει στον αέρα τη σειρά “Όνειρο ήταν” που κρατούσε στα συρτάρια του από πέρυσι, αφού την πρόβαλλε το MEGA Κύπρου.

Βλέποντας στο κανάλι της Μεσογείων πως το δελτίο ειδήσεών τους σημειώνει χαμηλότερες τηλεθεάσεις από αυτό του ΑΝΤ1 και συνειδητοποιώντας την αξία του lead in, αποφάσισαν ότι είναι η καλύτερη περίοδος για να βγάλουν το “Όνειρο” στον αέρα ώστε να κερδίσουν τους τηλεθεατές και να τους κρατήσουν στη συχνότητά τους και κατά τη μετάδοση του δελτίου τους.

Η κίνησή τους αυτή αποδείχτηκε σωστή, καθώς στην πρεμιέρα της, την Κυριακή 24 Αυγούστου, το “Όνειρο ήταν” σημείωσε 29,4% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 29,7% στο δυναμικό κοινό. Οι υψηλές τηλεθεάσεις για την κυπριακής παραγωγής σειρά συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα, κάνοντας 33,3% στο γενικό σύνολο και 34,5% στο δυναμικό κοινό, ενώ χθες, την Τρίτη, συγκέντρωσε ακόμα περισσότερους τηλεθεατές, σημειώνοντας 36,8% και 38,1%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της σειράς έφεραν ανατροπή και στην τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, καθώς το MEGA βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, σημειώνοντας τη Δευτέρα και την Τρίτη υψηλότερες τηλεθεάσεις στο γενικό σύνολο, από το δελτίο του ΑΝΤ1.

Κι ενώ τη Δευτέρα το κανάλι του Αμαρουσίου σημείωσε υψηλότερο μέσο όρο στο δυναμικό κοινό, χθες, την Τρίτη, βρέθηκε πίσω στην κούρσα της τηλεθέασης από το κανάλι της Μεσογείων και στο συγκεκριμένο κοινό, στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Όπως φαίνεται λοιπόν το “Όνειρο ήταν” γίνεται… εφιάλτης για τους αντιπάλους του, καθώς παραδίδει περισσότερους τηλεθεατές στο δελτίο του MEGA που κερδίζει έτσι στη μάχη της τηλεθέασης και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Μπορεί λοιπόν κάποιοι να μην… παραδέχονται την αξία και τη σημασία του “lead in”, αλλά μόνο όταν το χάνουν… το ψάχνουν.

Αξίζει δε να αναφέρω ότι σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του ΑΝΤ1, το “Μπρούσκο” που σημείωσε όλη την προηγούμενη σεζόν υψηλές τηλεθεάσεις, ανεβάζοντας το κανάλι του Αμαρουσίου στην κορυφή της κατάταξης, είναι προγραμματισμένο να βγει ξανά στον αέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο με τα νέα δεδομένα και με τις τηλεθεάσεις που σημειώνει το “Όνειρο”, αλλά και την ήττα του δελτίου τους στη μάχη της τηλεθέασης, μπορεί το “Μπρούσκο” να ξεκινήσει νωρίτερα την προβολή του.

Άλλωστε αυτές τις μέρες ξεκινούν τα καθημερινά γυρίσματα, ενώ ήδη είναι έτοιμα 13 επεισόδια, οπότε ο ΑΝΤ1 μπορεί να αποφασίσει να βγάλει νωρίτερα την πετυχημένη του σειρά για να… σταματήσει τα όνειρα του MEGA και να βρεθεί πάλι στην κορυφή της κατάταξης και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους έκοψαν, αλλά τους πλήρωσαν!

Έκλεισε ο… σύζυγος της Ρένιας Λουιζίδου

Είναι οριστικό: πάει με την Ηλιάκη στον ΣΚΑΪ

Κόπηκε η σειρά με τον Τσαλταμπάση

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε