Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κώστας Χαρδαβέλλας: Πρότεινα την εκπομπή με τους εξωγήινους και τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε

Κώστας Χαρδαβέλλας: Πρότεινα την εκπομπή με τους εξωγήινους και τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε

“Ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι όλη μέρα στο σχολείο συζητούσαν για το αν υπάρχουν εξωγήινοι και να κάνω μία εκπομπή με αυτό το θέμα” δήλωσε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Μία αναδρομή στην τηλεοπτική του πορεία έκανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας στον Αλέξη Μίχα μέσα από το “Vintage Stories” του Πάμε Δανάη.

«Την εκπομπή αυτή, τους Ρεπόρτερς, την αγαπήσαμε και οι τρεις, ο Γιώργος Λιάνης, ο Γιάννης Δημαράς κι εγώ. Οι τηλεθεάσεις ήταν τεράστιες γιατί ήταν η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που ασχολούταν με κοινωνικά θέματα. Οι Ρεπόρτερς κράτησαν μέχρι το 1989.

Μας έκοψαν κάποια στιγμή γιατί κάναμε μία συνέντευξη με τον Στέλιο Καζαντζίδη που μιλούσε για το εβραϊκό λόμπι. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, ξαναρχίσαμε την εκπομπή και κάναμε πολλές αποστολές στο Λίβανο, σε πολέμους. Ήταν μία άλλη τηλεόραση», είπε αρχικά ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

«Με πήρε τηλέφωνο μία γυναίκα από την Πάτρα και μου είπε “σώστε με, έχω την καρδία μου, πεθαίνω και δεν με εγχειρίζουν επειδή δεν είμαι σε ασφαλιστικό ταμείο”.

Πήρα την κάμερα μαζί μου και φύγαμε για την Πάτρα. Πήρα τη γυναίκα από το σπίτι της και την πήγαμε στον Ευαγγελισμό και ζήτησα να μπει αμέσως στο χειρουργείο. Αυτή η γυναίκα μπήκε στο χειρουργείο και σώθηκε και κάθε Χριστούγεννα μου στέλνει μία κάρτα που γράφει “σ’ ευχαριστώ που ζω”», είπε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε στη συνέχεια: «Ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι όλη μέρα στο σχολείο συζητούσαν για το αν υπάρχουν εξωγήινοι και να κάνω μία εκπομπή με αυτό το θέμα. Πρότεινα να κάνουμε το θέμα με τους εξωγήινους σε μία εκπομπή του Αθέατου Κόσμου. Τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε».

Για τις «Πύλες του Ανεξήγητου», ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε: «Ο Γιούρι Γκέλερ είχε ζητήσει να έχουμε χαλασμένα ρολόγια, τρανζίστορ και τηλεοράσεις.

Είπε στο κοινό να συγκεντρωθεί σε αυτά τα αντικείμενα και να λένε “δούλεψε” και μετά από λίγο λειτουργούσαν όλα.

Ακόμα δεν ξέρω πως συνέβη… Αυτή η εκπομπή έκανε μία τρελή τηλεθέαση και έπαιρναν όλοι τηλέφωνο να ρωτήσουν πως να φτιάξουν τα χαλασμένα αντικείμενά τους. Σταμάτησα την εκπομπή στην κορύφωσή της γιατί μου έκανε ζημιά. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα και ο κόσμος ακόμα με ρωτάει για τις Πύλες του Ανεξήγητου».

Media Τελευταίες ειδήσεις