Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρεμιέρες με… καρφιά στην πρωινή ενημέρωση

Πρεμιέρες με… καρφιά στην πρωινή ενημέρωση

Στη μάχη της τηλεθέασης Λυριτζής, Οικονόμου, Τσαπανίδου

Με γοργούς ρυθμούς έγιναν σήμερα το πρωί οι πρεμιέρες των καινούργιων εκπομπών του ΣΚΑΪ με τους Λυριτζή, Οικονόμου και Τσαπανίδου.

Κι οφείλουμε να σημειώσουμε ότι μπορεί οι πρεμιέρες να έγιναν εσπευσμένα αλλά όχι πρόχειρα αφού φάνηκε πως ο μηχανισμός του καναλιού μπορεί να ετοιμάσει ανταγωνιστικές εκπομπές τάχιστα, όταν βεβαίως θέλει και έχει στο τιμόνι τους, ικανούς κι έμπειρους δημοσιογράφους. Κατά τα άλλα βέβαια, δεν έλειψαν τα… καρφιά! Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι το καλό το καρφί… από το πρωί πέφτει στο τηλεοπτικό τοπίο…!

Συγκεκριμένα η «Πρώτη γραμμή» με τους Λυριτζή-Οικονόμου ξεκίνησε με τους δύο δημοσιογράφους ελαφρώς… στριμωγμένους στο τραπεζάκι αλλά περισσότερο… ελεύθερους να σημειώνουν και να σχολιάζουν! Το θέμα δεν είναι ότι ήταν πιο λαλίστατοι γιατί πάντα είναι. Αλλά σχολίαζαν πιο… περίεργα την ειδησεογραφία και δη ό,τι αφορούσε την κυβέρνηση. Ίσως…  πιο ελεύθερα -τολμούμε να σημειώσουμε!- καθότι η κυβερνητική… παρέμβαση είναι σύνηθες φαινόμενο στα κρατικά κανάλια.

Βέβαια, στο ξεκίνημα της εκπομπής «Πρώτη γραμμή» η φράση «πιο ζεστός είναι ο νότος» δίνει λαβή για πολλά σχόλια σχετικά με την… παγωμάρα που φαίνεται πως ισχύει στα… βόρεια και συγκεκριμένα προς Αγία Παρασκευή!

Εμφανής βεβαίως ήταν η προσπάθεια των δύο παρουσιαστών να μας πείσουν ότι οι τηλεθεατές τους ακολούθησαν στη μετακόμισή τους αφού συνεχώς διάβαζαν μηνύματα και email τηλεθεατών που τους ευχόντουσαν καλό ξεκίνημα. Το κατά πόσο τελικά ισχύει αυτό θα φανεί αύριο το πρωί με το ραβασάκι της AGB.

Ίδιο το σκηνικό και στην εκπομπή που ακολούθησε με την Πόπη Τσαπανίδου. Η παρουσιάστρια του «ΣΚΑΪ τώρα» κινήθηκε βέβαια σε πιο άνετο και glamourάτο σκηνικό –βρετανικής… επιρροής!- ενώ επέλεξε να φορέσει κι ένα έντονα κόκκινο φόρεμα. «Επίσημα σας υποδέχομαι στο ΣΚΑΪ» ήταν η πρώτη φράση της δημοσιογράφου που προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της όσο καλά γνωρίζει. Οι συνδέσεις αρκετές, η εναλλαγή των θεμάτων ενδιαφέρουσα και κατάλληλα προσαρμοσμένη στο γνωστό ύφος του ΣΚΑΪ αφού και στις δύο εκπομπές δεν έλειπαν τα οικολογικά θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως το κανάλι του Φαλήρου!

Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit τα στελέχη του καναλιού είναι ευχαριστημένα από τις πρεμιέρες αλλά περιμένουν και τις μετρήσεις τηλεθέασης για να δουν τι νούμερα έπιασαν οι εκπομπές τους και αν τελικά –σύμφωνα και με τα τρέιλερ- εκτός από τα άγρια ζώα και τους άλλους παρουσιαστές του καναλιού, οι Λυριτζής-Οικονόμου-Τσαπανίδου καταφέρουν να συναντήσουν στην τηλεοπτική ζούγκλα και κάναν τηλεθεατή.

Μην ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη ζώνη για το κανάλι του Φαλήρου μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ήταν ανάμεσα στο 3 με 4 τοις εκατό! Οπότε, αλίμονο αν με τόση… διαφήμιση –και αύξηση του κόστους- να μην καταφέρουν να τσιμπήσουν και κάνα νουμεράκι! Αλλά για αυτό θα δούμε αύριο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τις κινήσεις των υπόλοιπων καναλιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ώρα έναρξης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης! Γιατί αν στις 6 με 7 το πρωί οι Λυριτζής-Οικονόμου, που έπαιζαν μόνοι τους εκπομπή, έκαναν υψηλά νούμερα τότε και κάποιοι άλλοι (σε άλλα κανάλια) θα αναγκαστούν να… ξυπνούν νωρίτερα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε