Site icon NewsIT

Attica Bank: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από Thrinvest Holdings και Ellington

19.01.2023 | 10:25
Attica Bank: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από Thrinvest Holdings και Ellington

To ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 490 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί η Attica Bank, εξέφρασε με επιστολή της η εταιρεία Thrinvest Holdings των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, βασικών μετόχων της Intrakat. Επίσης, ενεργό, υπό προϋποθέσεις, είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον της Ellington.

Αν και οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον των μεγαλομετόχων της Intrakat να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας υπήρχαν εδώ και καιρό, ωστόσο η επιβεβαίωση ήλθε από την ίδια την Attica Bank.
Ενεργό το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας διατηρεί και η Ellington, των Μάικλ Βράνος, Τζoν Γιαννακόπουλου και Νίκου Νικόπουλου.

Οι επίσημες δηλώσεις

Η Attica Bank ανακοίνωσε σχετικά: «Η Ellington συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. Ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την ΑΜΚ της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων».

Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση της Attica Bank επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, καθώς όπως αναφέρει: «Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της. Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version