Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Lamda Development: Αντίστροφα μετρά η διαδικασία για την ανέγερση 2 πύργων στο Ελληνικό

Lamda Development:  Αντίστροφα μετρά η διαδικασία για την ανέγερση 2 πύργων στο Ελληνικό

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Έλληνες και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους για τους Πύργους, που θα αναπτυχθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού από τον όμιλο της Lamda Development και οι οποίοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν τοπόσημο της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.  Πρόκειται για δύο Πύργους μικτής χρήσης, που θα διαθέτουν διαμερίσματα αλλά και γραφειακούς χώρους. 

Για την ανοικοδόμηση των εν λόγω Πύργων στο Ελληνικό, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός, στην πρώτη φάση του οποίου το ενδιαφέρον τους κατέθεσαν 15 εταιρείες, με πρόθεση να συνάψουν με την Lamda Development, εταιρεία joint venture. 

Αξιοσημείωτο είναι δε, το γεγονός, ότι το μεγάλο project μαγνήτισε ακόμη και κατασκευαστικούς κολοσσούς, που για πρώτη φορά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ελληνική κτηματαγορά.  

Η δεύτερη και τελευταία φάση με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ώστε η τελική επιλογή να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, πρόθεση αποτελεί η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών των δύο Πύργων να γίνει στις αρχές του 2022.  Μετά από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οι εταιρείες Deloitte και Savills, που λειτουργούν ως σύμβουλοι, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της διαδικασίας.

Όσον αφορά τους δύο Πύργους, ο ένας προβλέπεται ότι θα ανεγερθεί στο παραλιακό μέτωπο και θα έχει οικιστικό χαρακτήρα, ενώ ο δεύτερος που θα αναπτυχθεί στην λεωφόρο Βουλιαγμένης προορίζεται για επαγγελματική στέγη, καθώς θα διαθέτει γραφειακούς χώρους και ξενοδοχείο.   Υπενθυμίζεται ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού θα διαθέτει δύο ακόμη ξενοδοχεία, καθώς η Lamda Development έχει συνάψει με την ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) του ομίλου Κωνσταντακόπουλου συμφωνία να αναπτυχθούν στη ζώνη του Αγίου Κοσμά. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις