Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΤΙΤΑΝ: Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις τσιμέντου – Η οικοδομή ανά χώρα και η τάση για «πράσινα» προϊόντα

ΤΙΤΑΝ: Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις τσιμέντου – Η οικοδομή ανά χώρα και η τάση για «πράσινα» προϊόντα

Αύξηση της τάξης του 31,6% καταγράφουν οι πωλήσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ σε επίπεδο ομίλου το εννεάμηνο 2022, καθώς διαμορφώθηκαν σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ισχυρή ζήτηση της τάξης του 41,8% καταγράφεται και το τρίτο τρίμηνο.

Η αύξηση των πωλήσεων προήλθε από τους αυξημένους όγκους πωλήσεων και τα υψηλότερα επίπεδα τιμών, τα οποία αντιστάθμισαν τις πιέσεις του κόστους ενέργειας και μεταφορών. Το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ και η ενισχυμένη οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ενίσχυσε την αύξηση των πωλήσεων.

Η οικοδομή στην Ελλάδα και οι λοιπές αγορές

Όπως δηλώνουν από την εταιρεία: Οι αυξήσεις των τιμών αντιστάθμισαν τη συνεχή άνοδο του κόστους ενέργειας και μεταφορών. Οι ισχυρές πωλήσεις ενισχύθηκαν από την ισχυρή ζήτηση στις Πολιτείες των ΗΠΑ στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Το πολύ υψηλό κόστος ενέργειας έπληξε την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επηρεάζοντας την ζήτηση και την κερδοφορία σε κάποιες από τις αγορές μας. Η μακροοικονομική αστάθεια στην Τουρκίας συνεχίστηκε με τις τιμές να σημειώνουν σημαντική αύξηση και τις εξαγωγές από τις μονάδες μας να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Οι όγκοι πωλήσεων στην Αίγυπτο παρουσίασαν αύξηση ενώ στη Βραζιλία φέτος καταγράφουν πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανάκαμψη κατέγραψε και το EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη) το τρίτο τρίμηνο 2022 φθάνοντας σε €95,4 εκατ., 23,9% υψηλότερα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ υπήρξε βελτίωση και των περιθωρίων κέρδους σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Το EBITDA το εννεάμηνο του 2022 ανήλθε σε €234,5 εκ., αυξημένο κατά 6,8% σε σχέση με το 2021.  

«Πράσινες» λύσεις

Σημαντική ζήτηση καταγράφεται για τα «πράσινα» προϊόντα. Όπως αναφέρουν από την εταιρεία: Η επιτυχής εισαγωγή προϊόντων μειωμένου CO2 στην αγορά της Αμερικής έφερε συνολική αύξηση των πράσινων προϊόντων και λύσεων στο 19% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Συνολικά, περισσότερες από 90 «πράσινες» δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, επιταχύνοντας την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα. Ως αναγνώριση των συνεχιζόμενων προσπαθειών του ομίλου σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), ο όμιλος αξιολογήθηκε με «ΑΑ» από την MSCI ESG Ratings για δεύτερη συνεχή χρονιά και τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις