Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το MEGA στον «Πυρετό της δόξας»!

Το MEGA στον «Πυρετό της δόξας»!

Θυμάστε την αμερικάνικη σειρά «Fame» ή αλλιώς στον «Πυρετό της δόξας» που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική τη δεκαετία του ’80;

Ήταν η τηλεοπτική συνέχεια της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας και κέρδισε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Μία τέτοια σειρά… αλά ελληνικά θέλουν να δημιουργήσουν στο MEGA με σκοπό να βάλουν τους τηλεθεατές «στον πυρετό της δόξας» και με την ελπίδα ότι θα τους… δοξάσουν οι τηλεθεατές του λεγόμενου «δυναμικού κοινού»!

Όπως είναι γνωστό φέτος θα ρίξουν τίτλους τέλους οι καθημερινές σειρές «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση» και τα στελέχη του MEGA προσπαθούν να βρουν τις αντικαταστάτριές τους στο καθημερινό τους πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Βέβαια με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο προβλέπεται ότι τα στελέχη του σταθμού της Μεσογείων θα καταφέρουν να βγάλουν στον αέρα μία καινούργια καθημερινή σειρά στην αρχή της σεζόν, δηλαδή γύρω στον Οκτώβριο, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να βγάλουν μία ακόμα στο δεύτερο μισό, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2016.

Έτσι λοιπόν τους τελευταίους μήνες μελετούν σενάρια και προτάσεις που έχουν κατατεθεί από δημιουργούς και εταιρείες παραγωγής προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η… τυχερή σειρά που θα πάρει το δρόμο της παραγωγής. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου δύο είναι οι σειρές που έως τώρα φαίνεται να έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των στελεχών της και μάλιστα η μία από αυτές φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Αρβανίτη. Η σειρά αυτή μάλιστα σκοπεύει σε πιο νεανικό κοινό αφού πρωταγωνιστές της είναι σπουδαστές μίας καλλιτεχνικής σχολής. Κάτι δηλαδή σαν το «Fame» ή αλλιώς «Στον πυρετό της δόξας», της αμερικάνικης σειράς που αναφερόταν στην καθημερινότητα νέων που σπούδαζαν σε μία σχολή χορού και που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Το σενάριο λοιπόν που έχει προτείνει ο Δημήτρης Αρβανίτης είναι για μία ομάδα νέων που σπουδάζει σε μία καλλιτεχνική σχολή ενώ συγχρόνως εξελίσσονται οι προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών εντός και εκτός σχολής. Το σενάριο φαίνεται ότι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ορισμένων στελεχών του MEGA που θεωρούν ότι μία τέτοια σειρά θα κερδίσει και το… πολυπόθητο «δυναμικό κοινό», δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών. Βέβαια αξίζει να… θυμίσω ότι προσπάθεια παρόμοιας θεματολογίας είχε κάνει πριν από χρόνια ο ΑΝΤ1 προβάλλοντας μία σειρά με τίτλο «Steps» και στην οποία μπορεί να πρωταγωνιστούσαν γνωστοί και καλοί ηθοποιοί αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που η σειρά δεν… φτούρησε για πολύ καθώς οι τηλεθεατές δικαιολογημένα δεν ακολούθησαν τα «βήματά» της. 

Βλέπετε η παραγωγή μίας τέτοιας σειράς, εκτός από ταλαντούχους πρωταγωνιστές που να χορεύουν και να τραγουδούν, απαιτεί πολλή μουσική, τραγούδι και χορό και αυτά κοστίζουν πολύ στο να γίνουν σωστά. Αλλιώς θα είναι όπως κάποια «πλούσια γεύματα» και «δεξιώσεις» που βλέπουμε σε σειρές και πάνω στο τραπέζι υπάρχει… κοτόπουλο με πατάτες. Θέλοντας λοιπόν στο MEGA να ακολουθήσουν τη συνταγή του «Πυρετού της δόξας» και δεν θα τους πιάσει… πυρετός από το αποτέλεσμα προσπαθούν να σιγουρευτούν ότι υπάρχουν τα κατάλληλα… υλικά και χρήματα για να δοθούν για την παραγωγή της. Πάντως είναι εμφανής η προσπάθεια των στελεχών του σταθμού η καθημερινή σειρά που θα πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν να καταφέρει να προσελκύσει στη συχνότητα του MEGA πιο νεανικό κοινό από ότι έχουν καταφέρει οι υπάρχουσες. 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε