Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

65 χρόνια Τρίτο Πρόγραμμα – Αφιέρωμα με σπάνιες ηχογραφήσεις

65 χρόνια Τρίτο Πρόγραμμα – Αφιέρωμα με σπάνιες ηχογραφήσεις

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου 1954 όταν το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ «γεννήθηκε» στα ερτζιανά. Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί πέρασαν από τα μικρόφωνά του, «υπηρετώντας» το λόγο της δημιουργίας του, τον Πολιτισμό.

Σημαντικότερη περίοδος στα 65 χρόνια «ζωής» του ήταν όταν διευθυντής του ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις που κατάφερε το Τρίτο Πρόγραμμα να αγαπηθεί από πολλούς ακροατές και να είναι σημείο αναφοράς. 

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά «γενέθλια» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, απόψε στις 17:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει στο Τρίτο Πρόγραμμα μία σειρά σπάνιων ηχογραφήσεων που πραγματοποιήθηκαν την εποχή που επικεφαλής του ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν ο Λάκης Παππάς, η Ευγενία Συριώτη, ο Νίκος Δημητράτος, η Μελίνα Τανάγρη, ο σολίστ της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης και η Λένα Πλάτωνος να μελοποιεί Νίκο Καββαδία.

Ακόμα, ο Γιάννης Ρίτσος διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ θα μεταδοθεί και ένα μέρος από τις πρόσφατα «ανακαλυφθείσες» πρόβες της Γεωργίας Βασιλειάδου και της Ρένας Βλαχοπούλου για τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή, «Το τρίτο στεφάνι».

Ξεχωριστή θέση στην εκπομπή θα έχει η εισήγηση του Μάνου Χατζιδάκι σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αθηναίων στις 25 Ιανουαρίου του 1980 με θέμα: «Μια αναθεωρημένη και δραστηριοποιημένη μορφή ραδιοφωνίας: το Τρίτο Πρόγραμμα».

Μία εκπομπή που σίγουρα αξίζει να ακούσουμε…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις