Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Μουρμούρα» και «Σόι» με επιδοτήσεις

«Μουρμούρα» και «Σόι» με επιδοτήσεις

Είναι από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και δικαιολογημένα έχουν πάρει το «πράσινο» φως και για την επόμενη σεζόν, ενώ μάλιστα η παραγωγή τους θα επιδοτηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου ο ALPHA υπέβαλε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου οι δύο σειρές να υπαχθούν στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ενέκρινε την επιδότηση.

 

Αξίζει να αναφέρω ότι με το νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, με σκοπό την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής αλλά και την προσέλκυση ξένων παραγωγών, δεσμεύοντας δημόσιους πόρους 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας (δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνωση οπτικοακουστικού κλάδου, τουριστική προβολή, κ.ά.), αυξάνοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ο ALPHA λοιπόν με τις πετυχημένες σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου» θα υπαχθεί στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου, ενώ την ίδια διαδικασία ακολουθούν κι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί…!

 

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις