Πέμπτη, 30 Μαΐ
27oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι δεσμεύσεις στη «Σύσκεψη συμφιλίωσης»

Οι δεσμεύσεις στη «Σύσκεψη συμφιλίωσης»

Τα ερωτηματικά και κυρίως τις… ανησυχίες των δεκάδων εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του ALPHA και τη συγκατοίκηση με το STAR συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη «σύσκεψη συμφιλίωσης»…

Η σύσκεψη έγινε προχθές, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συλλογικών Ρυθμίσεων κ. Συμεών Γκουδρολώλου και της Συμφιλιώτριας κας Αικ. Σωτηρίου, μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» (Ε.Π.Η.Ε.Α) και «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» (Ε.Τ.Ι.Τ.Α) και των διοικήσεων των εταιριών «ΝΕΑ ΤΗΛΟΡΑΣΗ ΑΕ» (δ.τ “STAR CHANNEL”) και «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΑ AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (δ.τ «ALPHA»).

Η συνάντηση διεξήχθη σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 28-1-2019, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που είχαν τεθεί σε αυτή και παραβρέθηκαν οι αντιστοίχως αναφερόμενοι εκπρόσωποι: από την Ε.Σ.Η.Ε.Α οι κ.κ.: Μ. Αντωνιάδου, Γ. Κοντής, Γ. Βότσκαρης και Χ. Σαλαβράκου, από την Ε.Π.Η.Ε.Α ο κ. Ε. Βλάχος, από την Ε.Τ.Ι.Τ.Α οι κ.κ.: Γ. Σκεπετζάκης, Ι. Βλάχος, και Μ. Δαλετζάκης, καθώς και η κα Α.Ζαρκάδα, μετά του Δικηγόρου κ. Δ. Περπατάρη, από τον “ALPHA” η κα Π. Λούπη, μετά του Δικηγόρου κ. Δ. Κούρεντα και από το “STAR CHANNEL” ο κ. Ι. Παπαμιχάλης, μετά της Δικηγόρου κας Αικ. Κοκοτσάκη.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατά την έναρξη της συζήτησης, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Υπουργείου για τις εξελίξεις που αφορούν στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA». Σημείωσαν, ότι πρωταρχικό ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ειδικά εν όψει των πρόσφατων εξελίξεων.

Οι εκπρόσωποι των Τηλεοπτικών Σταθμών «ALPHA» και «STAR» απαντώντας, σημείωσαν ότι επαναλαμβάνουν τη δέσμευση που είχε αναληφθεί στο από 1/6/2018 πρακτικό συμφιλίωσης και συγκεκριμένα ότι «τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και οι εργασιακές σχέσεις και συνθήκες διατηρούνται ως έχουν ,όπως προβλέπεται από το Νόμο».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επανέφεραν ζητήματα, που είχαν θιγεί στην προηγούμενη συμφιλιωτική σύσκεψη και συγκεκριμένα ανέφεραν, ότι μεταξύ των δύο σταθμών υπάρχει σύγχυση σχετικά με τα πρόσωπα που παρέχουν εντολές στους εργαζόμενους για την εκτέλεση εργασίας, ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος για τη χρήση και συντήρηση του εξοπλισμού, αλλά και την χρήση και ανταλλαγή του υλικού. 2|2

Οι εκπρόσωποι των Τηλεοπτικών Σταθμών αρνήθηκαν ότι υπάρχει δανεισμός εργαζομένων μεταξύ των δύο σταθμών και ότι οι εργαζόμενοι του κάθε σταθμού λαμβάνουν εντολές από στελέχη του άλλου.

Κατά το πέρας της συζήτησης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ενημέρωσε τα μέρη, ότι σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για δανεισμό εργαζόμενου, θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία, ήτοι σύμβαση δανεισμού κ.τ.λ.

Επιπλέον, συνίσταται να δοθούν γραπτές οδηγίες για τη χρήση του εξοπλισμού, του υλικού και οποιουδήποτε άλλου ζητήματος, που προκαλεί σύγχυση στους εργαζόμενους, προκειμένου να διασφαλισθεί η νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις