Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Προσφυγή στο ΕΣΡ για όσα προβάλλονται στην υπόθεση Λιγνάδη

Προσφυγή στο ΕΣΡ για όσα προβάλλονται στην υπόθεση Λιγνάδη

Διαμαρτυρία κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πολίτης για την προβολή του απολογητικού υπομνήματος του Δημήτρη Λιγνάδη σε τηλεοπτικά μέσα αλλά και σε ειδησεογραφικά sites.

Στην έγγραφη διαμαρτυρία του που δημοσιοποιείται με ανακοίνωση του ΕΣΡ αναφέροντας ότι ο καταγγέλλων είναι και δικηγόρος, ζητείται να σταματήσει να προβάλλεται χωρίς την ειδική σήμανση, ενώ παράλληλα ζητά την παρέμβαση της αρχής και στο διαδίκτυο το οποίο δεν είναι στις αρμοδιότητές της.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση:

“Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σήμερα 26-2-2021 περιήλθε διαμαρτυρία πολίτη (δικηγόρου) με το ακόλουθο κατά λέξιν περιεχόμενο:

«Από το πρωί αναπαράγεται ως είδηση και παρατίθεται αυτούσιο σε αρχείο pdf σε ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές, το απολογητικό υπόμνημα του κ.Λιγνάδη, στη γνωστή υπόθεση των ημερών, στο οποίο περιλαμβάνονται ακατανόμαστες φράσεις, περιγραφές ακατάλληλων για ανηλίκους σεξουαλικών πράξεων και ειδεχθή ποινικά αδικήματα… Κατανοώ πλήρως την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού, αλλά εδώ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια αυτά και πλέον χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σχετική σήμανση σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα, παρατίθεται σοκαριστικό ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους…Από το να αρχίσω να καταθέτω ασφαλιστικά μέτρα προς κάθε ενημερωτικό μέσο, για την προστασία του γιού μου και όλων των ανηλίκων που και αυτά έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση για θέματα που τους ενδιαφέρουν (όπως αθλητικά, καλλιτεχνικά θέματα, κ.α.) θεωρώ πως είναι επιβεβλημένο να προβείτε πάραυτα σε άμεσες ενέργειες να «κατέβει» το υλικό αυτό και να σταματήσει να προβάλλεται, καθώς ουδεμία σήμανση υπάρχει ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε στα ειδησεογραφικά sites πως περιέχεται υλικό κατάλληλο για άνω των 18 ετών. Άλλο πράγμα η ενημέρωση του κοινού και άλλο να παρατίθεται αυτούσιο ακατάλληλο περιεχόμενο!!! Θεωρείστε αυτονόητο πως τυχόν παράλειψη ενεργειών σας, θα σας καταστήσει συνυπεύθυνους με όσους αναπαράγουν το εν λόγω περιεχόμενο». ”

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ καταλήγει ότι «ορίσθηκε εισηγητής και το όλο θέμα μελετάται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις