Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σμύρνη μου αγαπημένη: μίνι σειρά στην ΕΡΤ η ταινία της Μιμής Ντενίση

Σμύρνη μου αγαπημένη: μίνι σειρά στην ΕΡΤ η ταινία της Μιμής Ντενίση
Intime

Την διεκδίκησαν και άλλοι, αλλά τελικά η δημόσια τηλεόραση κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής της κινηματογραφικής ταινίας, αλλά και της μίνι σειράς με περισσότερες σκηνές.

Έτσι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η ΕΡΤ1 θα προβάλει τη μίνι σειρά «Σμύρνη που αγαπημένη», σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς. Να διευκρινίσω ότι η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα της πρώτης μετάδοσης στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ ο Όμιλος ΑΝΤ1 για την προβολή της στη συνδρομητική του πλατφόρμα… αν… όταν… εφόσον… λειτουργήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου μετά την προβολή της στην ΕΡΤ1 η μίνι σειρά θα μπει και στο «μπουκέτο» του ERTFLIX για να μπορούν οι τηλεθεατές της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας να την παρακολουθήσουν όποτε επιθυμούν. Ωστόσο, εκτός από τη μίνι σειρά η ΕΡΤ απέκτησε και τα δικαιώματα πρώτης προβολής σε ελεύθερη τηλεόραση και της ταινίας με σκοπό να την προβάλλει όμως, μετά τον Ιούνιο του 2023.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή της ΕΡΤ να διεκδικήσει και να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής δεν είναι τυχαία αφού φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και η «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσουμε την ιστορία, αλλά και να τιμήσουμε τους πρόσφυγες του τότε… και του τώρα, αφού οι τραγωδίες ενός ξεριζωμένου λαού δεν έχουν εποχές, χρώματα, θρησκείες…!

Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» τονίζει με εύστοχο τρόπο πως τραγωδίες όπως της Σμύρνης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, που παραμένουν προκλητικά αγνοημένες από το σημερινό διεθνές κοινό, συμβαίνουν ξανά και ξανά, ώστε τα οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό παρασκήνιο να παραμείνουν στο σκοτάδι… και να ξεχαστούν. Η ταινία όμως, θυμίζει… και υπενθυμίζει… !

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις