Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θετικά μηνύματα για την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή – Δύο ακόμα ταινίες στο πρόγραμμα επιδότησης

Θετικά μηνύματα για την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή – Δύο ακόμα ταινίες στο πρόγραμμα επιδότησης

Την έγκρισή του για την ενίσχυση δύο ταινιών ελληνικής παραγωγής, σύμφωνα με το επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

Μετά την τηλεοπτική σειρά «Eden» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ενέκρινε την επιδότηση  για την ταινία μυθοπλασίας «Το νησί της φωτιάς», η πλοκή της οποίας εκτυλίσσεται στο Αιγαίο αναδεικνύοντας τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων μετά από έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας βραχονησίδας σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα.

Η παραγωγική διαδικασία του έργου θα λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές της Αθήνας, ενώ το σύνολο της προεργασίας αλλά και της μετα-παραγωγικής διαδικασίας είναι προγραμματισμένα για την Αθήνα και η ολοκλήρωση της «κόπιας» έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2018.

Επίσης, στο επενδυτικό κίνητρο υπάχθηκε και η ταινία «Echoes of the Past». Πρόκειται μια τρίγλωσση (Αγγλικά, Ελληνικά και Γερμανικά) κινηματογραφική ταινία γεμάτη ειλικρίνεια και ένταση, που πραγματεύεται ένα από τα πιο επίκαιρα νομικά και ηθικά ζητήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας: τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαδραματίζεται στο σήμερα, αλλά εξιστορεί την περίφημη Σφαγή των Καλαβρύτων (1943) με τη βοήθεια αναδρομών στο παρελθόν. Τα γυρίσματα της ταινίας θα λάβουν χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (π.χ. Σοποτό, Λιβάρτζι, Χάρμαινα, Άμφισσα, Λαύριο, Αττική).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής. Για το σκοπό αυτό, έχουν δεσμευτεί δημόσιοι πόροι 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022. Και βέβαια η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις