Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά τη Χαρά Μπακονικόλα

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά τη Χαρά Μπακονικόλα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τη διαπρεπή, ομότιμη καθηγήτρια θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Μπακονικόλα, που έφυγε από κοντά μας, αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη και αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Η Χαρά Μπακονικόλα δίδαξε θεωρία του δράματος, φιλοσοφία της τραγωδίας, θεωρία της μετάφρασης δημοσιεύοντας πληθώρα άρθρων και εκδίδοντας πολύτιμα επιστημονικά συγγράμματα γύρω από το ελληνικό  και ευρωπαϊκό θέατρο. Επίσης, είχε μεταφράσει πολλά θεατρικά έργα και δοκίμια. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου από το 2002 έως το 2006, βοηθώντας αποφασιστικά με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ενώ δίδασκε παράλληλα και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του Εθνικού Θεάτρου «Η μεγάλη προσφορά της στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών θα παραμείνει ανεκτίμητη» και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκφραση συλλυπητηρίων στους οικείους της και την κατάθεση στεφάνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις