Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ακόμα πληρώνουμε τους συμβούλους του Βαρουφάκη! – Ο Γιάνης “πυροβολεί” τον Σόιμπλε: Παραμένει στόχος του το Grexit!

Ακόμα πληρώνουμε τους συμβούλους του Βαρουφάκη! – Ο Γιάνης “πυροβολεί” τον Σόιμπλε: Παραμένει στόχος του το Grexit!

– Γιάνης Βαρουφάκης: “Το τρίτο μνημόνιο είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε (σ.σ. Grexit) και όχι υποκατάστατό του”
– “ Στόχος είναι ο πρόεδρος του Eurogroup να έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη διαβούλευση”
– Οι δύο “Κim” του Βαρουφάκη είναι ακόμη σύμβουλοι του ΥΠΟΙΚ! 

Πυρά κατά Σόιμπλε εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στη RealNews: “Πράγματι, ο Σόιμπλε δεν έχει προκαταλήψεις απέναντι στην Αριστερά. Εφόσον η αριστερή κυβέρνηση κάνει αυτό που της λέει, ο κ. Σόιμπλε δεν έχει κανένα πρόβλημα, αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει πως ο Σόιμπλε πολλές φορές του θυμίζει τον Χένρι Φορντ, ο οποίος διαφήμιζε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής διαλαλώντας: “Μπορείτε να το αγοράσετε σε ό,τι χρώμα θέλετε, αρκεί να είναι μαύρο!”. “Έτσι και ο Σόιμπλε. Μας λέει: Μπορείτε να έχετε ό,τι ιδεολογία θέλετε, αρκεί να εφαρμόσετε το δηλητηριώδες μνημόνιο”.

Βαρουφάκης: Παραμένει στόχος του Σόιμπλε το Grexit

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών στη RealNews “Την έξοδό μας από το ευρώ την ήθελε διακαώς ο κ. Σόιμπλε. Την ήθελε και τη θέλει επειδή εντάσσεται στο πλάνο του για μία ευρωζώνη όπου ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη διαβούλευση. Ένα Grexit θα δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στο Παρίσι και τη Ρώμη και έτσι θα καμφθούν, εικάζει ο κ. Σόιμπλε, οι αντιρρήσεις των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιταλίας να αποδεχτούν το σχέδιό του- δηλαδή την πλήρη απώλεια της κυριαρχίας τους επί των κρατικών προϋπολογισμών τους. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά και αποδέχονται την de facto απώλεια της κυριαρχίας τους, έχοντας ήδη υποταχθεί στη γραμμή Σόιμπλε. Υποστηρίζοντας γενικότερα και ανοικτά το σχέδιό του για μαι αυταρχική πολιτική ένωση άνευ σοβαρού κοινού προϋπολογισμού, άνευ πραγματικής τραπεζικής ενοποίησης, άνευ της παραμικρής μορφής δημοκρατικού ελέγχου επί των δημοσιονομικών μας”.

Ο ρόλος του Σόιμπλε στην κρίση

“ Ο κ. Σόιμπλε είναι ο κυρίαρχος του Eurogroup, το οποίο με τη σειρά του είναι το όργανο που, αν και ανύπαρκτο ως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο, λαμβάνει όλες τις αποφάσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη της ευρωζώνης και φυσικά της Ελλάδας.. Από την αρχή ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως “οι εκλογές δεν επιτρέπουν να αλλάζουν τίποτα”, αναφερόμενος στην εκλογή μιας κυβέρνησης που είχε λάβει εντολή από τον λαό μας να επαναδιαπραγματευτεί το αποτυχημένο πρόγραμμα της χώρας. Το ότι τελικά υπερίσχυσε ακόμα και απέναντι στο ΔΝΤ και στον πρόεδρο της ΕΚΤ που είχαν αντίθετη άποψη (για να μην αναφερθώ στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών ή στον κ. Μοσκοβισί, οι οποίοι διαθέτουν σχεδόν μηδενική επιρροή στο Eurogroup), λέει πολλά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο κ. Σόιμπλε είναι παντοδύναμος. Υπάρχουν περιπτώσεις που αναγκάζεται σε υποχώρηση. Για να γίνει, όμως, χρειάζεται να συναινέσουν η κ. Μέρκελ και ο κ. Ντράγκι. Μια τέτοια περίπτωση ήταν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015”.

Ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται πεπεισμένος πως το τρίτο μνημόνιο είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε και όχι υποκατάστατό του: “Βυθίζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση ύφεσης – χρέους και εξασφαλίζοντας νέες “αστοχίες” του προγράμματος, ενισχύεται η στρατηγική Σόιμπλε υπέρ Grexit”.

Ο Γιάνης έφυγε, ο Kim… παραμένει
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Κεφάλαιο”, ο περίφημος σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ, εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κιμ εξακολουθεί να παρέχει τις συμβουλές του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Αλλιώς πώς εξηγείται η έγκριση της δαπάνης από ΥΠΟΙΚ (έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων, ημερήσια αποζημίωση δύο ημερών και μία διανυκτέρευση) για τη μετάβασή του από το Λονδίνο στην Αθήνα από 30/9/2015 έως 1/10/2015;
“Ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στα τρέχοντα οικονομικά θέματα”, όπως αναφέρει σχετική απόφαση για την έγκριση του σχετικού κονδυλίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη ένας Kim, δίνει συμβουλές, ο Kim Brian Yuhyun, ο οποίος ήρθε από το Λονδίνο, για τρεις μέρες και δύο διανυκτερεύσεις.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε