Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αναβάλλεται η απόφαση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

Αναβάλλεται η απόφαση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

Νέο πλήγμα στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των τραπεζών αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις θα αποτελέσει η φημολογούμενη αναβολή της απόφασης, που έπρεπε να εκδοθεί σήμερα, για την τύχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το μεσημέρι συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το μέλλον του Τ.Τ και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναβληθεί η απόφαση για την επόμενη εβδομάδα.
Πρόσχημα της αναβολής φέρεται πως είναι μία έκθεση αξιολόγησης, από την Goldman Sachs, που δεν έχει ακόμα υποβληθεί.

Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες.

Πρώτον δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες για τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτι που ήδη έχει γίνει για τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ. Η απαλλαγή έχει ενταχθεί στο Πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη

Όλα δείχνουν πως η τραπεζική αναδιάρθρωση και οι αποκρατικοποιήσεις δεν πείθουν πως γίνονται με οργανωμένες προσπάθειες

Δεύτερον υπάρχουν επιχειρηματικές πιέσεις να καταλήξει το Τ.Τ, και μετά η Eurobank, σε κάποια ελληνική τράπεζα. Και όλα αυτά παρά την επίσημη θέση της τρόικας να ενταχθούν το Τ.Τ μαζί με την Eurobank σε ένα σχήμα που θα αποτελέσει τον τέταρτο τραπεζικό πυλώνα.

Όλα δείχνουν πως η τραπεζική αναδιάρθρωση και οι αποκρατικοποιήσεις δεν πείθουν πως γίνονται με οργανωμένες προσπάθειες και έτσι εξηγούνται τα επιθετικά δημοσιεύματα από τον ξένο τύπο.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα οι αποφάσεις για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Proton Bank

Κόντρα Γερμανίας – Κομισιόν για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων


Η Ιαπωνία είναι πολύ πιο υπερχρεωμένη από την Ελλάδα


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε