Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτο! Οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους έδωσαν στους εαυτούς τους φοροελαφρύνσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τελικά εκτός από τους δικαστές θα φορολογηθούν πιο ευνοϊκά και μάλιστα θα πάρουν και επιστροφή φόρου και οι λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Και ξέρετε γιατί; Για να μη επιβαρυνθούν οι διοικητικές υπηρεσίες και τα δικαστήρια.

 

Το ζήτημα έκλεισε ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ίδιου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε ερώτημα που απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολογική αντιμετώπιση των αποδοχών των εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σε μία λογική Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μετά από ερώτημα του Υπ. Οικονομικών γνωμοδότησε ομόφωνα, ότι η φορολογική μεταχείριση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών (εν ενεργεία και συνταξιούχων), η υλοποίηση της οποίας αποφασίσθηκε με δύο εγκυκλίους του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη επιβάρυνση των διοικητικών υπηρεσιών και των δικαστηρίων, πρέπει να εφαρμοσθεί και στους λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εν ενεργεία και συνταξιούχους), καθώς και στα μέλη των οικογενειών των αποβιωσάντων δικαστικών λειτουργών και λειτουργών του ΝΣΚ, τα οποία συνταξιοδοτούνται κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του συνταξιοδοτικού νόμου, λόγω του θανάτου των λειτουργών αυτών και μόνο για το τμήμα που αφορά τις κατά μεταβίβαση συντάξεις (όχι δηλαδή και για τα λοιπά εισοδήματα αυτών).

Στην τελευταία εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αναφέρεται ότι :οι υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να ικανοποιούν υποβαλλόμενα σχετικά αιτήματα δικαστικών λειτουργών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και να προβαίνουν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσού ίσου με το 25% του ακαθάριστου ποσού των αποδοχών τους (των εν ενεργεία και των συνταξιούχων). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε