Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Economist: «Είστε έτοιμοι για το Grexit;»

Economist: «Είστε έτοιμοι για το Grexit;»

Υπαρκτό θεωρεί το ενδεχόμενο του Grexit ο επικεφαλής οικονομολόγος του Economist, Σίμον Μπαπτίστ, ο οποίος ωστόσο, εμφανίζεται λιγότερο ανήσυχος για τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε άρθρο του ο επιφανής οικονομολόγος τονίζει: «Παρότι θεωρούμε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια το Grexit είναι πιο πιθανό να γίνει, από το να μην γίνει, υπάρχουν τρεις λόγοι, οι οποίοι μας καθιστούν λιγότερο ανήσυχους από ό,τι στο παρελθόν. Το ελληνικό χρέος ανήκει πλέον, κυρίως στις εθνικές κυβερνήσεις, γεγονός το οποίο υποβαθμίζει τον κίνδυνο μία άτακτης χρεοκοπίας».

Και συνεχίζει: «Η προοπτική του Grexit δεν συνιστά ένα σοκ, ίδιου βεληνεκούς με ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, καθώς επιχειρήσεις, νοικοκυριά και κυβερνήσεις έχουν ήδη λάβει τα αναγκαία βήματα για τον περιορισμό της έκθεσής τους.
Μετά από τρία χρόνια μόνιμης λιτότητας, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι ο οικονομικός δρόμος του εγχώριου νομίσματος δεν είναι χειρότερος από ό,τι είναι ο σημερινός».

Και καταλήγει: «Η ένταση ενδεχομένως, θα αυξηθεί περαιτέρω, εν όψει και των καίριων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη αλλά και της αυξανόμενης πιθανότητας διεξαγωγής εκλογών και στην ίδια την Ελλάδα. Είστε έτοιμoι για το Grexit;»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε