Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα με τις ευλογίες Μπαρόζο

Κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα με τις ευλογίες Μπαρόζο

Τρείς ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η μια μετά την άλλη οι χώρες – μέλη της ευρωζώνης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας.

“Σύμμαχοι” της Ελλάδας γι’αυτό είναι και η Ισπανική Προεδρία, αλλά και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso που σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για ένα σύστημα συντονισμένων διμερών δανείων που θα τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας.

“Χρειαζόμαστε απόφαση σε αυτή τη σύνοδο για το πως να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, διαφορετικά θα συνεχιστεί η μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε, καθώς αυτό θα απειλήσει την σταθερότητα της ευρωζώνης και θα ενθαρρύνει την κερδοσκοπία”, είπε ο κ. Barroso.

“Η Ελλάδα θα είναι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ημερήσια διάταξη, γιατί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (η σύνοδος κορυφής) είναι εκεί για να επιλύει προβλήματα”, δήλωσε ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Στουμπ.

 Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τάχθηκαν σήμερα υπέρ της χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τη Γερμανία, η οποία αρνείται προς το παρόν να αναλάβει δέσμευση.

    “Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίξουμε, δηλαδή κυρίως τη ζώνη του ευρώ γιατί η Ελλάδα ανήκει σ’ αυτήν”, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

 Και ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Αθήνα.
  “Έχουμε ανάγκη από μια συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα, πιστεύω ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

  Ο ομόλογός του του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν έμμεσα επέκρινε τη γερμανική στάση, λέγοντας ότι υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε