Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Παράταση στην πληρωμή του φόρου για τα ακίνητα; – Κίνδυνος να μειωθούν οι δόσεις εάν δεν δοθεί παράταση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του φόρου οδηγεί σε πληρωμή της πρώτης δόσης τον Αύγουστο
– Κινδυνεύουν να χάσουν μια δόση και να πληρώσουν περισσότερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων
– Ανοιχτό παράθυρο για πληρωμή δόσεων ως και τον Φεβρουάριο του 2015

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παράτασης στην αποπληρωμή του φόρου ακινήτων ο ο Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το “Βήμα” μέσα στις επόμενες ημέρες 5.700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νέο φόρο, όμως με δεδομένη την καθυστέρηση στην εκκαθάριση του φόρου πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα προλάβουν την προσθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης στις 31Ιουλίου του 2014.

Έξι δόσεις ως Ιανουάριο η Φεβρουάριο του 2015 με νομοθετική ρύθμιση
 

Έτσι είναι χιλιάδες εκείνοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με λιγότερες δόσεις και αυξημένα ποσά σε σχέση με άλλους και έτσι ήδη μελετάται να μετατεθεί για έναν-δύο μήνες η πληρωμή των δόσεων του φόρου ώστε να μην προκύψει πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζει ο νόμος, και όχι σε λιγότερες.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και κυρίως η πληρωμή του νέου φόρου σε έξι δόσεις με τελευταία δόση τον Ιανουάριο ή και τον Φεβρουάριο του 2015.

Αναζητούν μείωση φόρων για οικόπεδα

Παράλληλα μελετάται τρόπος μείωσης των συντελεστών φορολόγησης σε ορισμένες κατηγορίες ιδιαίτερα στους κατόχους οικοπέδων, καθώς εκεί οι επιβαρύνσεις με βάση τα ισχύοντα είναι σημαντικές.
Ακόμη εξετάζουν να μειώσουν τους συντελεστές σε περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μετά το 2011 και προκύπτει και συμπληρωματικός φόρος.

Παράταση και για την υποβολή του Ε9

Την ίδια ώρα και ενώ η προθεσμία για την υποβολή του νέου Ε9 παρήλθε από χθες 14 του μήνα με την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης Ε9 χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις ως και τέσσερις μήνες μετά την εμπρόθεσμη υποβολή.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε