Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Προβόπουλος: Από λιτότητα πάμε καλά από μεταρρυθμίσεις όχι

Προβόπουλος: Από λιτότητα πάμε καλά από μεταρρυθμίσεις όχι

Η λιτότητα ”προχωράει” αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις έχουν ”κολλήσει” με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας, τονίζει ο Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμάει πως ”η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει στη χώρα να εισέλθει σε ενάρετο κύκλο”.
Όμως διαπιστώνει πως ”ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν είναι ακόμη μακρύς. Είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής”.

Όπως προσθέτει ”στην πρώτη φάση του προγράμματος δόθηκε έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας”.

Ο Γ. Προβόπουλος θεωρεί πως ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει μειωθεί πολύ και πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο ”ζεστά” την Ελλάδα.
Την εκτίμηση του αυτή την ”πατάει” πάνω στις εξής ενδείξεις:

– Οι καταθέσεις επιστρέφουν (15 δις ευρώ από τον Ιούνιο)

– Τα spreads έχουν πέσει κάτω από τις 1.000 μονάδες βάσης όταν πριν από λίγους μήνες ήταν πάνω από τις 3000 μονάδες

– Και το 2012 οι εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε