Οικονομία

Στο Βέλγιο έχουν φιλότιμο, εδώ;

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πωλήσεις των ''πατριωτικών'' ομολόγων από τα οποία συγκεντρώθηκαν 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όταν οι συγκρίσεις με την Ελλάδα προκαλούν μελαγχολία.
Η νέα κυβέρνηση στο Βέλγιο βγήκε και μίλησε καθαρά στους πολίτες.Τους ζήτησε να αγοράσουν ένα ειδικό ομόλογο με επιτόκιο μόλις 4%, που είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που θα έβρισκαν οι Βέλγοι στις τραπεζικές καταθέσεις.

Η Βελγική κυβέρνηση ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αντλήσει 200 εκατομμύρια ευρώ με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι θα έβρισκε στις αγορές.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού συγκεντρώθηκαν 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εδώ, που οι ανάγκες είναι πολύ πιο μεγάλες, πολλοί από αυτούς που έχουν χρήματα τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης :

Ο πρωθυπουργός με το κόκκινο παπιγιόν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα