Οικονομία

“Τα χειρότερα τελείωσαν”, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία των Financial Times, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος “τα χειρότερα τελείωσαν” και στην εκτίμηση αυτή συνηγορεί το γεγονός ότι έχουν ψηφισθεί όλοι οι νόμοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον βηματισμό της για την εφαρμογή όλων των επιμέρους τμημάτων του προγράμματος.

Αναφερόμενος στην επιστροφή των καταθέσεων ανέφερε ότι από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου έχουν επιστρέψει στις τράπεζες από τα στρώματα όπου βρίσκονταν μέχρι τότε, περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η συμμετοχή ιδιωτών σε ποσοστό 10%, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες που πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων μέχρι το τέλος Απριλίου θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει συντομότερα από ότι προβλέπεται”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χαμηλότερα βλέπει την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος το ΚΕΠΕ: Στο 2,2% έναντι 2,3% που προβλέπει την Κομισιόν
Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2025 και, επομένως, αντανακλά τη δυναμική της οικονομίας πριν την πρόσφατη κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή
Euro banknotes with stock market chart graph for currency exchange and global trade forex concept